Betonikappaleet siivottu tieltä Turussa – rekka osui siltaan Turun kehätiellä: "Suuri onni ettei henkilövahinkoja sattunut"

Päivystävän palomestarin mukaan liikennehaitta saattaa jatkua jopa kuuden tunnin ajan.

Turku
Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto
Kuvituskuva.Rosa Huuska / Yle

Ylikorkea, betonielementtejä kuljettanut rekka-auto osui Topinojan kaatopaikalle johtavaan siltaan Turun kehätiellä noin kello seitsemältä perjantaiaamuna.

Sillan elementeistä putosi betoninkappaleita tielle. Pelastuslaitos sai raivattua betonin tieltä hieman ennen kello kymmentä. Kaikkiaan betonia oli päivystävän palomestarin Timo Saaren arvion mukaan mukaan noin reilun kuution verran.

Siltaan osunut rekka oli pysäytettynä Ravattulan liittymän päässä, mutta se on nyt siirretty pois paikalta. Sen lasti siirrettiin toiseen autoon.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta läheltä piti

Kolme henkilöautoa vaurioitui betonikappaleiden lennettyä tielle. Saaren mukaan yksi autoista vaurioitui pahasti.

– On todella suuri onni, ettei henkilövahinkoja sattunut. Nyrkin kokoisia betonikappaleita lensi törmäyksen voimasta todella laajalle, Saari toteaa.

Kaikki vaurioituneet autot olivat vastaantulevalla kaistalla. Rekan perässä tulleet autot sattuivat pääsemään pois sillan alta viime hetkellä.

Saaren mukaan sillan vauriot tarkastetaan myöhemmin, mutta päällisin puolin silta on kunnossa, eikä sen lujuus ole heikentynyt.

Uutista päivitetty 9.46: lisätty tieto vaurioituneista autoista ja raivausten päättymisestä.