Ruskatrööttä tööttää Kajaanissa viikonloppuna yli kolmensadan soittajan ja viiden orkesterin voimin

Kajaanissa vietetään Suomen suurinta puhallin- ja lyömäsoittajien leiriviikonloppua.

puhallinorkesterit
Soitinharrastajat harjoittelevat konserttia varten koulun liikuntasalissa.
Ruskatrööttää vietettiin kolme vuotta sitten Joensuussa. ArkistokuvaSiru Päivinen / Yle

Ruskatrööttä-tapahtumaan Kajaaniin saapuu viikonloppuna yli 300 soittajaa. Osallistujia on kaikista eri ikäryhmistä, vaikka pääpaino onkin lapsissa ja nuorissa. Nuorin soittaja on vain kuusi vuotta ja vanhin 73 vuotta.

– Viime vuosina mukaan on tullut lisää vanhempia soittajia, sillä musiikkiopistot ottavat nykyään myös aikuisia oppilaita, kertoo järjestäjä Riikka Pieviläinen.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 23. kertaa. Vuosittainen tapahtuma on yleensä Itä-Suomessa. Kajaanissa Ruskatrööttää vietettiin edellisen kerran kymmenen vuotta sitten.

Lieksassa ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma oli alunperinkin viikonlopun pituinen, mutta mukana oli kolme orkesteria. Tänä päivänä orkestereita on jo viisi.

Paikalla on soittajaharrastajien lisäksi myös paljon ohjaajia ja opettajia. Tapahtumaan saapuu useita musiikkipainotteisia luokkia esimerkiksi Kuopiosta ja heillä on omat ohjaajansa mukana.

– Valvojia on orkesteria kohti noin kymmenen, joten kellään ei pitäisi mennä sormi suuhun, Pieviläinen kertoo.

Leiriä vietetään Kainuun musiikkiopiston ja Kajaanin keskuskoulun tiloissa, ja päätöskonsertti soi Kaukametsän konserttisalissa sunnuntaina kello 14.00.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)