Lentopalloliigan hopeajoukkue Etta mureni maailmalle, mutta oululaiset ovat valmiita uuteen haasteeseen

Etta lähtee liigakauteen rajusti uudistuneella joukkueella, mutta yksi on ja pysyy: päävalmentaja Olli Kuoksa.

Lentopalloseura etta
Lentopallojoukkue Etta, oikealla valmentaja Olli Kuoksa
Ettan pitkä kehitysprojekti huipentui viime keväänä hopeisiin mitaleihin. Nyt seurassa on alkanut uusi projekti pääosin uusilla pelaajilla.Etta.fi

Kymmenen vuotta oululaisen Ettan peräsimessä ollut Olli Kuoksa johdatti joukkueensa viime keväänä hopealle. Vuosien kehitysprojekti päättyi mitaliin, ja nyt on alkanut uusi ajanjakso.

– Sillä joukkueella ja pelitavalla pääsi tuohon asti, ja olen tyytyväinen siihen miten projekti loppui. Nyt yritetään sitten uudistua niin joukkue kuin minäkin.

Uudistus tulee luonnostaan, kun pitkälti viime kauden avauskokoonpano on mennyt uusiksi. Poissa on kolme maajoukkuemiestä: passari Niko Haapakoski, yleispelaaja Antti Ronkainen ja hakkuri Joonas Jokela, jotka pelaavat ulkomailla.

Poissa ovat myös seuran aiemmat peruspelaajat Eetu Pennanen, Anssi Hakala ja Ville Kaksonen. Kuoksan mukaan muutos tulee näkymään oululaisten uudessa peli-ilmeessä.

– Vanha hyvä taisteleva identiteetti halutaan säilyttää, mutta jos saataisiin siihen lisää vähän hyökkäyspuolta eli oltaisiin vauhdikas ja monipuolinen hyökkäysjoukkue, päävalmentaja Kuoksa suunnittelee.

Ettan kausi alkaa perjantaina Akaassa ja jatkuu lauantaina Loimaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)