Poliisi varautuu nuorison joukkotappeluun Tampereella – "Puuttumiskynnys tulee olemaan matala"

Koulut ovat varoittaneet nuorten vanhempia joukkotappelusuunnitelmista Helmi-viestillä.

Joukkotappelu
Poliisin hihamerkki
Joukkotappelun tapahtumapaikasta, tarkasta ajasta tai tappeluun mahdollisesti osallistuvien henkilöiden henkilöllisyydestä tai määristä poliisilla ei ole tarkkaa tietoa.Marja Väänänen / Yle

Yläasteikäiset nuoret suunnittelevat yhteenottoa Tampereen keskustassa perjantai-iltana.

Poliisi on lähestynyt yläkouluikäisten lasten vanhempia viestillä. Sen mukaan poliisin tietoon on tullut useista lähteistä, että nuorisojoukko suunnittelee joukkotappelua perjantaille 27.9. Tarkkaa ajankohtaa tai paikkaa poliisilla ei ole tiedossa.

Poliisi kertoo seuraavansa tilannetta ja puuttuvansa havaitsemaansa häiriökäyttäytymiseen. Poliisi kertoo, että puuttumiskynnys tulee olemaan matala, ja yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantaviin tapahtumiin puututaan välittömästi.

Poliisi vetoaa vanhempiin ja nuoriin, jotta väkivallalta vältyttäisiin. Poliisi ei tiedota asiasta enempää tässä vaiheessa.

Poliisi toivoo joukkotappeluun liittyviä vihjeitä Pirkanmaan alueen vihjepuhelimeen, jonka numero on 0800-90022, tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin viesti Helmi-palvelussa.
Poliisi varoitti yläkouluikäisten vanhempia joukkotappelusta Helmi-viestillä.Yle