Lapin Vuoden yrittäjäksi valittiin Pyhätunturi Oy, Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin laulava autokauppias Ilkka Marttala

Pyhätunturia kiitetään investoinneista, Marttalaa persoonallisesta tyylistä.

yrittäjyys
Ilkka Marttala Lapin vuoden yksinyrittäjä
Ilkka Marttala valittiin Vuoden yksinyrittäjäksi Lapissa.Yle

Lapissa on palkittu yrittäjiä lauantaina. Pyhätunturi Oy on saanut Lapin alueellisen yrittäjäpalkinnon. Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden yksinyrittäjäpalkinto myönnettiin Keminmaan Auto Ky:n toimitusjohtaja Ilkka Marttalalle.

Lapin yrittäjäjärjestö kiittää Pyhätunturia rohkeasta investoimisesta, mikä on edesauttanut koko alueen kehittymistä.

– Esimerkiksi Hotelli Pyhätunturin läheisyyteen on rakennettu kuluneen kahden vuoden aikana viisi Pyhälinnaa, joiden ansiosta petipaikkojen määrä kasvaa 250:llä, kirjoitetaan Lapin Yrittäjien tiedotteessa.

Pyhätunturi Oy työllistää yli 40 henkilöä, mutta koko Pyhän matkailu työllistää Pelkosenniemellä yli sata ihmistä.

– Olemme selkeä veturiyritys alueella, mutta emme olisi pystyneet kehittämään Pyhää tällaiseksi yksin, vaan yhteistyöllä, kommentoi toimitusjohtaja Ville Aho.

Ilkka Marttala tekee autokauppaa persoonallisella tyylillä

Kemissä toimivan Keminmaan Auton yksinyrittäjä Ilkka Marttalan palkinnon myöntämisen perusteena pidettiin Marttalan persoonallista tyyliä toimia niinkin perinteisellä toimialalla kuin autokauppa.

– Pienen liikkeen etu on siinä, että se kykenee palvelemaan asiakastaan räätälöidymmin; pystyy reagoimaan nopeasti markkinatilanteisiin sekä vaihtuviin suhdanteisiin ja voi hommata tietynlaista kalustoa, Marttala kertoo.

Marttala saa kiitosta myös ajankäytön hallinnasta yrittäjyyden, musiikin ja henkilökohtaisen elämän välillä.

– Yksinyrittämisessä parasta on oma vapaus, saa itse vastata kaikesta tekemisestä, keminmaalainen Ilkka Marttala sanoo.