1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämähäkkimies

Hämähäkkimiehen kohtalo ratkesi – Disney ja Sony sopivat tulevan Spider-Man-elokuvan teosta

Spider-Manin elokuvaoikeudet omistaa tuottoisia Marvel-elokuvia tuottavan Disneyn sijaan Sony.

Hämähäkkimies
Tom Holland. Spider-Man: Homecoming.
Kahden tuoreimman Spider-Man-elokuvan pääroolissa on nähty Tom Holland. Kuva on vuonna 2017 ensi-illan saaneesta Spider-Man: Homecoming -elokuvasta.CTMG

Elokuvayhtiöt Sony ja Disney ovat saavuttaneet sovun Spider-Manin eli Hämähäkkimiehen kohtalosta. Seuraavankin elokuvan Spider-Manin seikkailuista tuottaa Disneyn omistama Marvel Studios ja sen johtaja Kevin Feige.

Feige on Disneyn tuottoisien Marvel-elokuvien tähtituottaja.

Spider-Man on esiintynyt omien elokuviensa lisäksi useissa Marvelin elokuvissa. Ongelman sankarin tulevien seikkailujen kannalta muodosti se, että Spider-Manin oikeudet omistaa Sony, kun useimpien muiden Marvelin sarjakuvista tuttujen sankareiden elokuvaoikeudet omistaa Disney.

Tom Holland punaisella matolla suuren Hämähäkkimies-veistoksen edessä.
Hämähäkkimiestä näyttelevä Tom Holland saapui Spider-Man: Far From Home -elokuvan maailmanensi-iltaan Los Angelesissa kesäkuussa 2019. Rex Features / AOP

Kun yhtiöt kesällä ilmoittivat, etteivät ne ole päässeet sopuun Spider-Manin elokuvaoikeuksista, uhkasi suosittu hahmo poistua kokonaan Disneyn supersankarielokuvista.

Nyt tämä uhka on poistunut. Hämähäkkimies seikkailee jatkossakin osana Marvelin universumia ja seuraava Spider-Man-elokuva saa ensi-iltansa 16. heinäkuuta 2021. Pääosassa jatkaa Tom Holland, uutisoi Variety (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi