Turun seudulla hurja ajokokoontuminen: Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, ketjukolari ja ulosajoon päättynyt takaa-ajo

Poliisi määräsi 15 tapahtumaan osallistunutta kuljettajaa ajokieltoon.

liikennerikkomukset
Renkaan jälkiä valtatiellä.
Vastaavia kokoontumisia on järjestetty Turun seudulla muutaman kerran tänä kesänä. Kuvituskuva.Tapio Termonen / Yle

Turun seudulla tapahtui perjantaina suuri luvaton ajoneuvojen kokoontuminen, jonka yhteydessä ajettiin törkeitä ylinopeuksia ja aiheutettiin vakavia vaaratilanteita.

Kokoontumiseen osallistui yhteensä noin sata henkilöautoa ja moottoripyörää. Komisario Marko Luotonen kertoo Ylelle, että pääsääntöisesti osallistujat olivat nuoria miehiä.

Luotosen mukaan kokoontumisen aloituspaikka oli Raision ABC-huoltoasemalla. Sieltä osallistujat jatkoivat matkaa ympäri maakuntaa.

Poliisi kirjoitti tapahtumassa 19 rangaistusmääräystä. Poliisi kirjasi kuusi rikosilmoitusta törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin hurjimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta. Poliisi määräsi 15 kuljettajaa ajokieltoon.

Luotosen mukaan poliisi ei pidättänyt tai ottanut ketään kiinni tapahtumassa.

Vakavimmassa tapauksessa yksi kuljettaja pakeni henkilöautolla poliisimoottoripyörää moottoritiellä ja ajoi ulos. Luotosen mukaan pakenija ei loukkaantunut vakavasti ulosajossa.

Kokoontumisen yhteydessä tapahtui myös peräänajo ja ketjukolari. Lisäksi valvonnassa löytyi muutama ajo-oikeudeton kuljettaja. Rattijuopumuksia tapahtumassa ei kirjattu.

Kokoontumisesta ei oltu tehty poliisille kokoontumislain mukaista ilmoitusta. Poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta.

Luotosen mukaan vastaavia kokoontumisia on järjestetty Turun seudulla muutaman kerran tänä kesänä. Tapahtumissa on ajettu ylinopeutta, tehty vaarallisia ohituksia ja "poltettu kumia".