1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampereen päivää juhlittiin lauantaina – tuhannet kaupunkilaiset kiersivät tapahtumasta toiseen

Väki jonotti niin Pikku Kakkosen lavasteisiin kuin paistettujen muikkujen äärelle. Tässä lauantain tapahtumien top 4 -listaus.

Tampere

1

Tampereen kalamarkkinat

Savun tuoksu täytti taas Tampereen Laukontorin. Syksyn tapahtumien klassikko osui tällä kertaa samaan viikonloppuun Tampere-päivän kanssa. Suomen ensimmäiset kalamarkkinat pidettiin Laukontorilla vuonna 1991 ja yleisön pyynnöstä tapahtumaa alettiin järjestetää kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Tapahtumassa arvioidaan käyvän noin 40 - 50 000 asiakasta, joten se on yksi Tampere-päivän suosituimpia kohteita.

Kalamarkkinat Tampereen Laukontorilla.
Marko Melto / Yle

2

Raatihuoneen avoimet ovet

Kaupunkilaiset pääsivät tutustumiskierrokselle Keskustorin laidalla sijaitsevaan Raatihuoneeseen. Väkeä riitti, sillä entisen kaupungintalon ovet ovat nykyisin vain harvoin avoinna yleisölle. Se toimii nykyisin kaupungin edustustilana. Kaupungin henkilökunta esitteli yleisölle uusrenesanssityylisen rakennuksen taidetta. Alakerran jugendsalista löytyy esimerkiksi muotokuva Raatihuoneen suunnittelijasta Georg Schreckistä.

Tampereen Raatihuoneen avoimet ovet.
Marko Melto / Yle

3

Pikku Kakkosen studio

Pikku Kakkosen Seikkailukoneesta tuttu Reppu-Heppu tapasi yleisöään Ylen studioilla Mediapoliksessa Tohlopissa. Lapset ja aikuiset saivat tutustua Pikku Kakkosen syksyllä julkaistuun Eskari-sovellukseen. Lisäksi yleisö pääsi tutkimaan Pikku Kakkosen lavasteita ja studiotiloja. Mediapoliksessa oli mahdollista tutustua myös Yle Tampereen uutistoimitukseen, Galaxin juontajiin sekä seurata eSports NHL-turnausta. Suora lähetys Mediapoliksen avoimista ovista on nähtävillä Yle Areenassa.

Pikku Kakkosen Reppu Heppu.
Marjut Suomi / Yle

4

Jonotus

Tampereen päivänä pitää olla valmis jonottamaan, oli kohde mikä tahansa. Mediapoliksen oven eteen kertyi jo ennen aamukymmentä väkeä odottamaan ovien aukeamista. Tampereen päivän tapahtumia järjestetään vielä sunnuntaina ja juhlinta jatkuu ensi viikon puolellakin. Tampereen virallinen 240-vuotispäivä on tiistaina 1.10.

Jonotus Mediapolikseen.
Marjut Suomi / Yle
Lue seuraavaksi