Hyppää sisältöön

Pyhtään lentokentän kalustohallien rakennuslupa saattaa päätyä korkeimpaan hallinto-oikeuteen – kunta aikoo valittaa luvan hylkäämisestä

Itä-Suomen hallinto-oikeus perui kalustohallien rakennusluvan.

Yksi kolmesta kalustohalleista on jo rakennettu Pyhtään lentopaikalle. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kiista Pyhtään lentopaikan kalustohallien rakennusluvista saattaa jatkua korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Pyhtään kunta aikoo valittaa Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä hylätä lentokentän kalustohallien rakennusluvan. Hallinto-oikeus hylkäsi rakennusluvan aiemmin tässä kuussa.

Lentokenttää ylläpitävä Redstone Aero Oy oli hakenut rakennuslupaa kolmen kalustosuojan rakentamiseen Pyhtään lentopaikalle. Yksi halleista on jo rakennettu.

Hallinto-oikeus perusteli rakennuslupien hylkäämistä sillä, että hallien rakentaminen edellyttää laajempaa maankäytön suunnittelua.

Kunnan mukaan se on ottanut kantaa alueen maankäyttöön esimerkiksi ympäristölupaprosessin yhteydessä. Kunta perustelee valitusta myös sillä, että Trafin myöntämä lentopaikan rakennuslupa on jo määrittänyt alueen käyttötarkoituksen, josta lentotoimintaan olennaisesti liittyviä rakennuslupia ei voida lukea pois.

Lisäksi kunta arvioi, että hallinto-oikeus on saattanut olettaa lentopaikan toiminnan vaikutusten olevan todellista laajempia.

Tekniikkalautakunta päättää tänään, hakeeko Pyhtään kunta valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

.
.