1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pikamuoti

Pikamuotiketju Forever 21 vaikeuksissa – Yhtiö aikoo sulkea lähes kaikki liikkeensä Euroopasta ja Aasiasta

Vuodesta 2017 alkaen yli 20 yhdysvaltalaista yritystä on hakeutunut konkurssiin kuluttajien siirtyessä verkkokaupan puolelle.

pikamuoti
Forever 21 -liike Lontoon Oxford Streetilla.
Forever 21 -liike Lontoon Oxford Streetilla.Dinendra Haria / AOP

Yhdysvaltalainen pikamuotiketju Forever 21 on hakenut Chapter 11 -konkurssisuojaa. Chapter 11 -konkurssisuoja tarkoittaa, että yritys saa lisäaikaa järjestellä velkojaan tai myydä osan liiketoiminnastaan.

– Tämä oli yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi tärkeä ja tarpeellinen askel, joka antaa meille mahdollisuuden organisoida uudelleen liiketoimintamme, varapääjohtaja Linda Chang totesi yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö kertoo saaneensa 275 miljoonaa dollaria rahoitusta nykyisiltä lainanantajiltaan sekä 75 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Näillä varoilla yhtiö aikoo jatkaa liiketoimintaansa tavalliseen tapaan, tarkastella myymäläverkostonsa kokoa ja palata "perusasioihin, jotka mahdollistivat yhtiön kasvun ja kukoistuksen".

Osana myymäläverkoston koon tarkastelua Forever 21 suunnittelee sulkevansa jopa 350 liikettä ympäri maailmaa. Sulku-uhan alla olevista liikkeistä 178 sijaitsee Yhdysvalloissa.

Yhtiö aikoo vetäytyä lähes kokonaan Aasiasta ja Euroopasta, mutta jatkaa liiketoimintaansa Meksikossa ja Latinalaisessa Amerikassa. Ketjulla ei ole liikkeitä Suomessa.

Vuonna 1984 perustettu Forever 21 oli suosionsa huipulla 2000-luvun laman aikana, jolloin kuluttajat suosivat halpoja vaatteita.

Viime vuosina verkkokaupan kasvu sekä nuorten kuluttajien kiinnostus kestävämpään muotiin ovat vähentäneet ketjun suosiota. Forever 21 on kärsinyt myös ostoskeskusten vähenevistä asiakasmääristä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi