1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitosta johtanut kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on kuollut

Laitinen työskenteli Frontexin pääjohtajana yhdeksän vuoden ajan.

Rajavartiolaitos
Ilkka Laitinen
Ilkka Laitinen 1962–2019Susa Junnola / Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitosta johtanut kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen, 57, on kuollut (siirryt toiseen palveluun) (Rajavartioston tiedote). Hän aloitti tehtävässään vuosi sitten syyskuussa ja jäi työkyvyttömyyseläkkeelle vakavan sairauden vuoksi kuukausi sitten.

Laitinen oli lähtöisin Nurmeksesta ja syntynyt vuonna 1962. Hän työskenteli Rajavartiolaitoksen palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 1985 lähtien. Laitinen aloitti opetusupseerina Pohjois-Karjalassa. Kadettikurssin jälkeen hän toimi Lapin ja Kaakkois-Suomen rajavartiostoissa.

Esikunnassa hän aloitti vuonna 1998, työskennellen muun muassa tiedotuspäällikkönä.

Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontexin toiminta käynnistyi toukokuussa 2005. Ilkka Laitinen työskenteli sen ensimmäisenä pääjohtajana vuosina 2005–2014. EU:n komissio esitti hänelle viiden vuoden jatkoaikaa ensimmäisen kauden päättyessä ja rajaturvallisuusviraston hallintoneuvosto päätti jatkoajan myöntämisestä yksimielisesti.

Ilkka Laitinen palasi Frontexin tehtävästä Rajavartiolaitoksen esikuntaan vuonna 2015 ensin kansainvälisten asioiden johtoon ja sen jälkeen Rajavartiolaitoksen apulaispäälliköksi vuosiksi 2015–2018.

Lue myös:

Rajavartiolaitoksen päällikkö vaihtuu – nykyinen päällikkö jäi työkyvyttömyyseläkkeelle vakavan sairauden takia

Rajavartiolaitoksen johtoon kenraalimajuri Pasi Kostamovaara

Lue seuraavaksi