Italialainen sotilassaattue ja Yhdysvaltojen tukikohta joutuivat hyökkäysten kohteeksi Somaliassa

Mahdollisista uhreista ei ole toistaiseksi tietoa.

Somalia
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Somaliassa on tehty maanantaina kaksi erillistä iskua eurooppalaisia ja amerikkalaisia sotilaita vastaan, silminnäkijät ja sotilaslähde kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Eurooppalainen sotilassaattue joutui hyökkäyksen kohteeksi pääkaupunki Mogadishussa. Reutersin toimittaja näki pahoin vaurioituneen panssariajoneuvon, jossa oli Italian lippua esittävä tarra.

Italian puolustusministeriö kertoi tiedotteessaan, että kohteena ollut saattue oli italialainen. Ministeriön mukaan henkilövahingoista ei ole ilmoitettu toistaiseksi. Italia tutkii räjähdyksen syytä.

Toinen hyökkäys kohdistui Yhdysvaltojen Baledogle Airfield -lentotukikohtaan. Turvallisuuslähteen mukaan Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen tukikohtaan kohdistui pommi-isku ja sitä tulitettiin käsiaseilla.

Somalian poliisi kertoi Reutersille, että kaksi autoilla ajanutta itsemurhapommittajaa yritti hyökätä tukikohtaan, mutta autot räjähtivät tukikohdan portin ulkopuolella.

Toistaiseksi on epäselvää, aiheuttiko räjähdyksiä seurannut tulitus henkilövahinkoja.

Baledoglen tukikohta sijaitsee vajaat sata kilometriä luoteeseen Mogadishusta. Yhdysvallat operoi tukikohdasta käsin drooneja ja kouluttaa siellä somalialaisia kommandoja.

Islamistinen al-Shabaab järjestö ilmoittautui tukikohtaan kohdistuneen hyökkäyksen tekijäksi.

Lähteet: Reuters