AC Kajaani piti paikkansa Ykkösessä – tavoitteena nousta vielä AC Oulun ohi

Joukkueen isoin tavoite tälle kaudelle on saavutettu, mutta tavoitteita on vieläkin jäljellä.

jalkapallo
AC Kajaanin pelaajat taistelevat pallosta harjoituksissa.
Kuvituskuva AC Kajaanin harjoituksista 18.9.Timo Sihvonen / Yle

AC Kajaani varmisti Miesten Ykkösessä pysymisen lauantaina 28. syyskuuta, voittamalla Tampereen Pallo-Veikot. AC Kajaani on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena 24 pisteellä.

Päävalmentaja Mika Lumijärvi kertoo olon olevan nyt helpottunut, vaikkei tunnustakaan varsinaisesti pelänneensä joukkueen putoamista.

– Ei oikeastaan pelottanut missään vaiheessa. Me olemme pysyneet hyvässä pistetahdissa ja tienneet, että sarjassa on meitä heikompiakin joukkueita.

Lumijärvi aloitti joukkueen päävalmentajana vasta kesällä, minkä takia joukkue ei tavoitellut esimerkiksi mestaruutta. Lumijärven mukaan tavoitteena oli pysyä pois sarjataulukon häntäpäästä. Edessä on vielä kaksi ottelua ennen kauden päätöstä.

– Isoin tavoite on nyt saavutettu. Nyt yritetään vielä pelata mahdollisimman hyvin ja nousta AC Oulun ohi. Heihin on nyt yhden pisteen ero, Lumijärvi sanoo.

AC Kajaani on pelannut vaihtelevaa peliä läpi kauden, mutta Lumijärven mukaan lopputulos ratkaisee.

– Kausi on niin pitkä ajanjakso, että siinä kyllä joukkue saa sen, mitä ansaitsee: huono joukkue ei voita mestaruutta, eikä hyvä joukkue yleensä putoa sarjasta, Lumijärvi sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)