Soiten yt-neuvottelut varmistuivat, samalla pohditaan palveluverkon muutoksia – pienimmät yksilöt liipasimella

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Irtisanomisia ei voi sulkea pois, mutta pääpaino on eläköitymisessä ja sijaisten vähentämisessä.

Soite
Kokkolan terveyskeskuksen tuloaula.
Ari Vihanta / Yle

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalveluja hoitavan Soiten yt-neuvottelujen alkaminen varmistui maanantaina. Lähiviikkoina etsitään keinoja vähentää enintään 220 henkilötyövuotta seuraavan kahden vuoden aikana.

Soiten hallitus päätti maanantaina, että yt-neuvottelut alkavat 8.10. ja kestävät vähintään kuusi viikkkoa. Niiden aikana on voimassa rekrytointikielto, johon voi tulla yksittäisiä poikkeuksia.

Vähennystarpeet ovat suorassa yhteydessä palveluverkon muutoksiin, joita pohditaan samaan aikaan. Muutosten avulla pyritään siihen, että esimerkiksi määräaikaisten sijaista tarve vähenisi oleellisesti. Kaikki toimialat laativat parhaillaan osaltaan toimintasuunnitelmaa, joka sisältää myös laskelman alan säästökeinoista.

Valmistelussa on pohdittu erilaisilla kuvioilla palvelujen saatavuutta kilometrien ja minuuttien pohjalta: esimerkiksi sitä, onko lääkäripalvelu riittävän lähellä jos se on 25 minuutin päässä.

– Me olemme aika pieni, kompakti maakunta ja meillä on hyvin tiheä palveluverkko. Eivät ihmisten etäisyydet palveluista kuitenkaan nouse kovin pitkiksi. Mutta tietysti se on aina kipeä paikka, kun se omaan lähipalveluun kohdistuu, hallituksen puheenjohtaja Veikko Laitila.

Ensimmäisenä liipasimella ovat pienet eli yhden, kahden henkilön yksiköt. Niiden nähdään olevan haavoittuvaisia ja esimerkiksi sijaisten saaminen on vaikeaa. Myös tilakustannukset suhteessa hoidettaviin potilaisiin ovat korkeat, sanoo Laitila.

Tarkoitus onkin lisätä kotiin vietäviä palveluja, digitaalisuuden hyödyntämistä ja esimerkiksi pyörien päällä liikkuvia palveluita.

– Miten voi lisätä kotiin vietäviä palveluita? Vain niin, että siirretään resurssia kivijalkaan sidotuista kotiin vietäviin., sanoo toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi.

On vaikea nähdä, että mitään irtisanomisaaltoa olisi tulossa

Veikko Laitila, Soiten hallituksen puheenjohtaja

Yt-neuvottelujen kokonaisuuteen kuuluu myös aiemmin päätetty, neljän vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikön ulkoistaminen ja sen vaikutus henkilöstöön. Lisäksi Soitesta eläköityy vuosittain satakunta ihmistä.

Irtisanomisia ei silti voida sulkea täysin pois.

– On vaikea nähdä, että mitään irtisanomisaaltoa olisi tulossa. Sijaisten käyttö on Soitessa hyvinkin runsasta ja eläköityminen osaltaan purkaa painetta. Mutta ei tietenkään voi sanoa, että irtisanomisia ei olisi tulossa, sanoo Laitila.

Myös työnkuvissa tapahtuu muutoksia, samoin työn tuottavuudessa. Se tarkoittaa esimerkiksi nopeampaa reagointia: vaikka päivittäin voidaan arvioida, mikä on kulloinenkin potilasmäärä ja henkilöstötilanne, ja siirtää henkilöstöä aiempaa napakammin tarpeen mukaan.

Lopullisista nuppiluvuista päätetään vasta yt-neuvottelujen loputtua. Niiden toteutumisen taas ratkaisee viime kädessä Soiten valtuusto joulukuussa.

Yt-neuvottelujen syynä on säästötarve, jota ei hallituksen mukaan saada kaavittua kasaan aiemmin päätetyillä keinoilla. Ensi vuoden budjettivalmisteluun sisältyy 14 miljoonan euron säästötarve. 220 henkilön vähentäminen toisi 11 miljoonan euron säästöt.

Osa muutoksista tulee voimaan ensi vuonna, osa vasta 2021.

Soite ei ole ainoa sote-yhtymä, joka on päätynyt hakemaan säästöjä henkilöstöstä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti kesällä yt-neuvotteluiden aloittamisesta elokuussa. Viime viikolla Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kertoi alkavansa valmistella koko henkilöstöä koskevia yt-neuvotteluja.

Säästötarpeet uhkaavat jopa yli kahtasataa työpaikkaa Soitessa

Soite aloittaa toimet 157 hoitopaikan ulkoistamiseksi – raha painoi enemmän kuin kuntalaisten ja henkilökunnan etu

Soiten säästökuuri ei pääse vielä vauhtiin ja kulut ovat karanneet entisestään – jäsenkunnille yli 6 miljoonan euron lisälasku