Öljyvuodon alkuperää selvitetään Uudessakaupungissa – sadevesiviemäristä valuu öljyä suoraan kaupunginlahteen

Uudenkaupungin kaupunginlahden itäpäädyssä havaittiin maanantaina runsahko öljyvuoto.

Uusikaupunki
Pelastuslaitos
Arkistokuva.Linus Hoffman / Yle

Uudenkaupungin keskustassa, kaupunginlahdella tutkitaan parhaillaan mystisen öljyvuodon alkuperää.

Kaupunginlahden itäpäädyssä havaittiin maanantaina runsahko öljyvuoto, joka on ilmeisesti peräisin sadevesiviemäristä. Pelastuslaitos laittoi lahteen imeytyspuomit ja nyt tutkitaan mistä öljy on peräisin.

– Paikalle on hälytetty Uudenkaupungin ympäristönsuojelupäällikkö ja edustaja myös Uudenkaupungin vesilaitokselta. Määrä ei ole järistyttävän suuri, mutta kuitenkin sellainen, että täytyy selvittää mistä öljy sadevesiviemäriin ja sitä kautta kaupunginlahteen päätyy, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Olli Suominen kertoo.

Suomisen arvion mukaan kyseessä voisi olla esimerkiksi maanalainen öljysäiliö, joka on rikkoontunut, tai mahdollisesti autosta peräisin oleva öljy, joka on lojunut putkistossa pitkän tovin ennen kuin runsas sade on saanut öljyn liikkeelle.

– Meidän täytyy selvittää nyt myös, mitkä sadevesikaivot kaupunginlahteen johtaa, jotta pääsemme selvittämään mistä se öljy tulee.

Ensimmäiset havainnot vuodosta tehtiin jo perjantaina, mutta tuolloin öljyä ei tullut kaupunginlahteen paljoa.

– Tämä ei ole nyt ensimmäinen kerta kun Uudenkaupungin kaupunginlahteen on ilmestynyt öljyä. Nyt ei voida kuitenkaan enää puhua mistään sateen huuhtomasta asfalttiöljystä, sen verran sitä havaittiin, Suominen tiivistää.