Demokraatit vaativat Ukraina-skandaaliin liittyviä asiakirjoja Rudy Giulianilta

Giuliani tapasi Ukrainan presidentin avustajia Espanjassa.

Rudy Giuliani Kuva: AOP

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen demokraatit vaativat presidentti Donald Trumpin henkilökohtaista asianajajaa Rudy Giulinia luovuttamaan Ukraina-skandaaliin liittyviä asiakirjoja.

Kirjeessään Giulianille edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunnan puheenjohtaja Adam Schiff ja kaksi muuta demokraattijohtajaa vaativat tätä luovuttamaan asiakirjat lokakuun 15. päivään mennessä. Demokraatit katsovat, että jos Giuliani ei luovuta asiakirjoja, kyse on tutkinnan häiritsemisestä.

Entinen New Yorkin pormestari Giuliani on keskeisessä roolissa Trumpin Ukraina-sotkussa, joka johti viime viikolla virkarikostutkinnan aloittamiseen presidenttiä vastaan. Giuliani myönsi viime viikolla tv-haastattelussa pyytäneensä Ukrainan hallitusta tutkimaan Yhdysvaltain entistä varapresidenttiä Joe Bidenia.

Giuliani on sanonut, että riippuu Trumpin mielipiteestä, suostuuko hän demokraattien asiakirjapyyntöön.

Demokraatit aloittivat virkarikostutkinnan Trumpista Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa käydyn puhelinkeskustelun takia. Trump pyysi Zelenskyitä tutkimaan Bidenin ja tämän pojan toimia Ukrainassa, mikä on demokraattien mielestä vallan väärinkäyttöä. Trump on sanonut toimeensa asianmukaisesti ja kutsunut virkarikostutkintaa noitavainoksi.

Giuliani on myöntänyt tavanneensa Zelenskyin avustajia Espanjassa ja sanonut, että hänellä on muistio tapaamisesta.

Lue myös: