Savonlinnassa päätös Kallislahden kyläkoulun kohtalosta jäi pöydälle – valtuusto palaa asiaan seuraavassa kokouksessa

Savonlinnan kaupunki on perustellut kyläkoulun lakkauttamista muun muassa kunnostuskustannuksilla ja oppilasmäärällä. Kyläyhdistykset vastustavat koulun lakkauttamista adressilla.

kyläkoulut
Kallislahden kyläkoulu Savonlinnassa.
Kallislahden koulu.Riikka Pajunen / Lukijan kuva

Savonlinnassa kaupunginvaltuuston päätös Kallislahden kyläkoulun jatkosta jäi pöydälle valtuuston kokouksessa maanantaina.

Valtuusto käsitteli kaupunginhallituksen esitystä kyläkoulun lakkauttamisesta tämän lukuvuoden jälkeen. Asiaan palataan samansisältöisenä lokakuun valtuustokokouksessa.

Yhtenä perusteluna koulun lakkauttamiselle kaupunki on pitänyt koulun huonoa kuntoa. Koulun kunnostamiskustannuksiksi on arvioitu 1,25–2 miljoonaa euroa.

Kallislahden koulussa on tänä vuonna alle 25 oppilasta, mikä on alle valtuuston asettaman koulun lakkautusrajan. Esikoulun ja alakoulun oppilaat siirtyisivät koulun lakkautuksen jälkeen Kellarpellon kouluun.

Kyläkoulun oppilasmäärän ennakoidaan nousevan tulevina vuosina.

– Eilen pikaisesti laskimme yhden oppilaan äidin kanssa, että ensi vuonna olisi tulossa ehkä kahdeksan uutta eskarilaista, kallislahtelainen Riikka Pajunen sanoo.

Kallislahden ja Pihlajalahden kyläyhdistykset ovat keränneet koulun puolesta kansalaisadressin, jonka on allekirjoittanut 354 ihmistä.

– Koulu on kaupungin länsipuolen asukkaille ainoa palvelu mitä on tarjolla, vaikka maksamme yhtä lailla veroja. On iso asia, jos koulu viedään, Pajunen sanoo.

Pajunen kuvailee koulun olevan yleensä kylän sydän. Kallislahden koulua voisi hänen mukaansa käyttää kunnostuksen jälkeen koulutoiminnan lisäksi erilaisiin kokoontumisiin.

Korjattu 1.10.2019 kello 7.04: Kallislahden koulun korjauskustannuksiksi on arvioitu 1,25–2 miljoonaa euroa. Jutussa luki aiemmin 1–2 miljoonaa euroa.