Suomen parhaaksi valittu ja kultalevyyn yltänyt Kuopion Nuorisokuoro päättää toimintansa – "Lapsuus on loppunut"

Kuoron jäsenet ovat enimmäkseen 20–30-vuotiaita.

Kuopio
Kuopion Nuorisokuoro
Kuopion Nuorisokuoro Suomen Paras Kuoro -ohjelmassa vuonna 2009.YLE

Kuopion Nuorisokuoro lopettaa toimintansa. Kuoro kertoo Facebook-sivuillaan, että suurin osa kuoron jäsenistä on nyt iältään 20–30 -vuotiaita ja lapsuus on loppunut. Alle 18-vuotiaita laulajia on nyt kuorossa vain kolme.

Kuopion Nuorisokuoro voitti vuonna 2009 Yle TV2:ssa nähdyn Suomen Paras Kuoro -kilpailun. Seuraavana vuonna tuli Suomen lääkäriliiton Hei Kuule Suomi -kiertue, joka johti kymmenen vuotta kestäneeseen yhteistyöhön Kerkko Koskisen kanssa.

Kuoro sai kultalevyn yhdessä Kerkko Koskinen Kollektiivin kanssa. Se esiintyi Kerkko Koskinen Kollektiivin kanssa Tavastialla ja Ruisrockissa sekä Ultra Bran Hartwall Areenan keikoilla.

Viiden viime vuoden aikana kuoron toiminnassa on ollut mukana The King´s Singers -yhtyeen Paul Phoenix. Hän on kouluttanut kuorolaisia ja nostanut kuoron mukaan sen tasoa ja tuonut klassiseen kuoromusiikkiin uutta sointia.

Moni kuoron entisistä ja nykyisistä jäsenistä on suuntautunut musiikkialalle. Kuoro pitää kolme jäähyväiskonserttia Kuopiossa ensi helmi-maaliskuun vaihteessa. Näiden esiintymisten jälkeen kuoron toiminta päättyy.