1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Avi seuraa nyt, paraneeko Tampereen lastensuojelu

Kaupunki palkkasi talven ja kevään aikana lähes 30 sosiaalityöntekijää lisää lastensuojeluun ja perhepalveluihin.

Tampere
Lapsi keinuu
Paulus Markkula / Yle

Aluehallintovirasto seuraa nyt, paraneeko Tampereen lastensuojelu. Kaupunki palkkasi talven ja kevään mittaan lähes 30 sosiaalityöntekijää lisää lastensuojeluun ja perhepalveluihin.

Avin mukaan on selvä, että puutteiden korjaaminen ottaa oman aikansa. Vielä viime vuoden lopussa Tampereella oli pahimmillaan yhdellä työntekijällä 80 asiakasta. Nykyisen valtakunnallisen arvion mukaan hyväksyttävä määrä olisi enintään 25.

Koko Pirkanmaalla seitsemän kunnan eli joka kolmannen lastensuojelu joutui loppukesän tarkastelussa aluehallintoviraston valvontaan.

Määräaikojen ylitykset kytkeytyvät toisinaan siihen, miten kunnat ovat saaneet sosiaalityöntekijöitä.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään tänä vuonna Tampere-talossa 1.-2. lokakuuta. Päiville osallistuu noin 1500 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja päättäjää.

Lastensuojelupäivillä julkistetaan Lastensuojelun Keskusliiton ja WSOY:n kustantama kirja Minä jaksan tämän päivän – Tarinoita lastensuojelusta. Siinä oman tarinansa kertoo viisitoista 16–27-vuotiasta nuorta, joiden jokaisen lapsuuteen on kuulunut lastensuojelun asiakkuus avo- tai sijaishuollossa.

Lue seuraavaksi