Lahden henkilöstöpalvelut ei innostu anonyymista rekrytoinnista ainakaan vielä

Joukko valtuutettuja esitti kaupungille anonyymia rekrytointikäytäntöä, jonka tarkoitus on saada työnhakijat samalle viivalle taustasta, iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Rekrytointi ja työnhaku
Lahden kaupungintalo
Lahden kaupungin henkilöstöpalveluissa nähdään, että anonyymi rekrytointi on nykyjärjestelmillä turhan raskas prosessi.Vihtori Koskinen / Yle

Lahden kaupungin henkilöstöpalvelut ei lämpene anonyymille työnhaulle. Valtuustoaloitteessa esitetään kaupungille rekrytointikäytäntöä, jossa muun muassa työnhakijan nimi, sukupuoli ja ikä poistetaan hakemuksista ennen työhaastatteluun kutsumista.

Henkilöstöpalvelujen mukaan hakemukset olisi käsiteltävä käsin, ja prosessi olisi liian raskas sekä kallis. Kaupungin käyttämässä Kuntarekry-järjestelmässä ei ole otettu huomioon anonyymia rekrytointia.

Vastauksessaan aloitteeseen henkilöstöpalvelut toteaa, että anonyymiä rekrytointia on mahdollista kokeilla yksittäisissä hauissa. Laajemmin sitä ei ole syytä käyttää, ennen kuin käytännön lisäarvo on selvä ja Kuntarekry-järjestelmä taipuu siihen.