Juvalla Kruunu Herkun ruokatehdas hakee yhtiölle kasvunvaraa rakentamalla lisää pakkasvarastoa

Kruunu Herkussa uskotaan, että valmisruuan kysyntä kasvaa.

pakasteet
Läheltä
Yle

Juvalla valmisruokaa tekevä Kruunu Herkku laajentaa tehtaan pakkasvarastoa. Lisätilaa rakennetaan 300 neliötä.

– Tällä hetkellä meillä on auttamattomasti liian vähän pakkastilaa. Pakkastilan saaminen on edellytys firman kasvulle, Kruunu Herkun toimitusjohtaja Riku Vilanti sanoo.

Vilanti kertoo, että uusien pakkastilojen avulla tehtaassa pystytään tekemään nykyistä suurempia pakaste-eriä. Lisäksi raaka-ainetta voidaan hankkia nykyistä isompia määriä kerralla.

– Tuotteistamme pieni osa on tällä hetkellä pakasteita, mutta näemme pakasteruuissa mahdollisuuksia uuteen myyntiin ja tuotekehitykseen, Vilanti sanoo.

Laajennushankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 670 000 euroa. Juvan kunnanvaltuusto päätti maanantaina kokouksessaan, että kunta myöntää hankkeeseen 220 000 euroa lisämäärärahaa. Kunta perii rahasumman yhtiöltä vuokrana seuraavien 10–15 vuoden aikana. Kruunu Herkku on vuokralla Juvan kunnan omistamissa tiloissa.

Kruunu Herkku työllistää Juvalla yli 60 ihmistä. Kruunu Herkun tuotteista isoin osa menee vähittäiskauppaan esimerkiksi palvelutiskeille. Se valmistaa ruokaa myös muun muassa henkilöstöravintoloille ja ammattikeittiöille.