Haukiputaalla alkaa uusi kokeilu – hoitajalle pääsyä odotteleva tekee omatoimisesti mittauksia

Kokeilun tuloksia voidaan hyödyntää valtakunnallisesti.

Haukipudas
Lääkärin vastaaotto terveyskeskuksessa.
Kokeilun tuloksia voidaan hyödyntää koko Suomessa. Kuvituskuva.Derrick Frilund / Yle

Haukiputaan hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolla aloitetaan tänään uusi palvelukokeilu. Jos vastaanotolle tuleva asiakas suostuu kokeiluun, niin asiakkaalle annetaan käyttöön tablet-tietokone, jolla hän itse täyttää esitietolomakkeen ja tekee myös itselleen omatoimisesti mittauksia.

Käytännössä asiakas vastaa itse kysymyksiin, joita hoitaja olisi joka tapauksessa kysynyt. Mittauslaitteita on käytössä kaksi, joilla mitataan verenpainetta ja happisaturaatiota, molemmilla mitataan myös pulssi. Tiedot siirtyvät mittalaitteista suoraan tabletille.

– Tabletin ohjelman käytettävyys on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöiseksi, kertoo Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden teknologia-asiantuntija Jaana Kokko.

Kokeilun tavoitteena on hyödyntää asiakkaan hyvinvointikeskuksessa käyttämää odotusaikaa asiakasta palvelevalla tavalla ja sujuvoittaa asiakaspalvelua. Kokeilu jatkuu Haukiputaalla tammikuuhun 2020.

Kokeilussa on mukana Oulun yliopistosta yksiköt Center for Health and Technology (siirryt toiseen palveluun) (CHT) sekä Medical Imaging, Physics and Technology (siirryt toiseen palveluun) (MIPT).

Haukiputaan hyvinvointikeskus on kokeilun ainoa paikka Oulun alueella ja se toimii pilotissa kokeilualustana.

Kyseinen CoHeWe-hanke (siirryt toiseen palveluun) on Tampereen, Vantaan, Helsingin ja Oulun kaupunkien yhteinen ja kokeiluja voidaan laajentaa myös muihin osallistuviin kaupunkeihin tarvittaessa. Hankkeen jälkeen tulokset ovat hyödynnettävissä koko Suomessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)