1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Harvinaisuuksia, klassikoita ja mykkäelokuvaa live-musiikin säestyksellä – Elokuvakerho täydentää Kajaanin elokuvatarjontaa

Kajaanin elokuvakerho järjestää vuosittain parikymmentä elokuvanäytöstä.

elokuvat
BioRex-elokuvateatteri Kajaanissa.
Kajaanin BioRexin salit täyttyvät tänäkin syksynä useaan kertaan elokukerhon väestä. Arkistokuva.Niko Mannonen / Yle

Kajaanin elokuvakerhon tarkoitus on tuoda suurelle kankaalle elokuvia, joita siellä ei ehkä muuten nähtäisi.

Elokuvakerho järjestää vuosittain parikymmentä elokuvanäytöstä, joissa esitetään harvinaisempia elokuvia, ulkomaisia erikoisuuksia ja välillä myös haluttuja klassikoita. Tänä syksynä yksi harvinaisuus on suuren suosion Netflixin kautta saavuttanut ja monia palkintoja kahminut Roma.

– Ensimmäistä kertaa olemme saaneet esitettäväksi Netflixin elokuvan. Suomessa tätä elokuvaa ei esitetty teattereissa kuin hetken aikaa pääkaupunkiseudulla. Itselle on tärkeää se, että elokuva nähdään oikeassa ympäristössä suurelta kankaalta, Kajaanin elokuvakerhon puheenjohtaja Esa Heikkinen kertoo.

Elokuvakerhon jäsenille esitetään tänä syksynä myös muun muassa vuoden 1979 kauhuklassikko Nosferatu - Yön valtias ja iranilainen, rajoja rikkova Kolme naista. Elokuvien esitykset maksetaan pääasiassa jäsenmaksuilla, mutta kerho saa myös 1 400 euron vuosittaisen avustuksen kaupungilta.

– Avustus tietenkin auttaa järjestämään jotain extraa ja velvoittaa meitä myös olemaan avoimempia suurelle yleisölle, Heikkinen sanoo.

Elokuvakerho tekee paljon yhteistyötä muiden paikallisten kulttuurintekijöiden kanssa. Esimerkiksi konservatorion kanssa on tehty yhteistyötä, jonka kautta on saatu nauttia mykkäelokuvista live-musiikin säestyksellä.

– Nyt ei ole suunniteltu tarkemmin, mutta kyllä varmasti elävää musiikkia vielä nähdään elokuvakerhon näytöksissä.

Elokuvakerho viettää ensi vuonna 60-vuotisjuhlaansa.

– Vuoden päästä todennäköisesti järjestämme jonkinlaisen elokuvaviikon, mutta riippuu ihan rahoituksesta, mitä kaikkea siihen tulee kuulumaan, Heikkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi