1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkatoimistot

Matka-Vekka perui ensi kevään maakuntalennot – joukossa myös Kuopion suorat lomalennot

Syynä on vähäinen ennakkomyynti.

matkatoimistot
Matkustajat nousemassa lentokoneeseen.
Kuopion lentoaseman lomalentojen tarjonta kapenee keväällä, kun Matkavekka on perunut lentonsa. Arkistokuva.Antti-Petteri Karhunen / Yle

Matkanjärjestäjä Matkavekka on perunut ensi kevään lentonsa kaikilta maakuntakentiltä. Peruminen koskee huhti-toukokuun lentoja, joita olisi ollut Kuopiosta viisi kappaletta.

Perumisen syynä on matkojen vähäinen ennakkomyynti. Yhtiö haluaa välttää lentojen viime hetken perumiset sekä varmistaa, että lomalennot ovat täynnä ja kannattavia.

Yhtiössä on huomattu, etteivät kevään lomalennot mene kaupaksi yhtä nopeasti kuin syksyn matkat, joita se jatkaa edelleen myös maakuntakentiltä.

Kuopiosta Matkavekka on lentänyt keväisin muutamia lentoja eri lomakohteisiin. Yhtiö on tuonut matkakohteiden valikoimaan vaihtelua, sillä kohteena on ollut myös valtavirrasta hieman poikkeavia kohteita, kuten vaikkapa Azorit.

Kuopion lentoasemalla viime kevät oli erikoinen, koska tarjolla oli poikkeuksellisen runsaasti suoria lomalentoja, mikä jätti eri matkanjärjestäjille runsaasti paikkoja viime hetken myyntiin ja johti niiden alennusmyyntiin.

Kaikkiaan Matka-Vekalla oli myynnissä ensi keväälle eri maakuntakentiltä noin 40 lomalentoa.

Lue seuraavaksi