1. yle.fi
  2. Uutiset

Nainen hermostui pysäköintivirhemaksusta ja kävi pysäköinninvalvojan kimppuun – tekijää voi odottaa kova tuomio

Nainen tönäisi pysäköinninvalvojan maahan Imatralla.

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen
Auton saa lunastettua ulos varikolta vain maksamalla pysäköintivirhemaksut sekä siirto- ja säilytyskulut.
Pysäköintivirhemaksu aiheutti poikkeuksellisen tilanteen Imatralla (kuvituskuva)Ville Tapio / Yle

Imatralla koettiin sunnuntaina iltapäivällä Suomen oloissa hyvin poikkeuksellinen tapaus, kun nainen kävi pysäköinninvalvojan kimppuun.

Pysäköinninvalvoja oli kirjoittamassa pysäköintivirhemaksua Imatralla Tainionkoskentiellä, jonne henkilöauto oli pysäköity väärin. Ajoneuvon luokse olivat tulleet mies ja nainen.

Mies repi pysäköintivirhemaksun. Nainen puolestaan tönäisi muutaman kerran pysäköinninvalvojaa, jolloin pysäköinninvalvoja kaatui maahan. Tekijät poistuivat paikalta.

Poliisilla on tiedossa pysäköinninvalvojaa tönäisseen imatralaisnaisen henkilöllisyys, mutta naista ei ole vielä tavoitettu.

Maahan kaadettu pysäköinninvalvoja ei loukkaantunut.

Jopa vankeustuomio

Kaakkois-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että asiaa tutkitaan nyt virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Siitä voi Vainikan mukaan saada kovan tuomion.

– Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on lain mukaan tuomittava vähintäin neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeuteen.

Ilkka Vainikka on ollut yli 30 vuotta poliisina, eikä hän ole aikaisemmin tällaiseen tapaukseen törmännyt.

– Ihmiset ovat kyllä huutaneet tai muuten kertoneet virkamiehille mielipiteensä, mutta en muista ikinä, että olisi kimppuun käyty. On tämä poikkeusellinen tapaus, kertoo Vainikka.

Lue seuraavaksi