Kajaanin Wanhasta vesilaitoksesta tehdään yökerho – "Siellä on järjestetty diskoja nuorille, miksei se toimisi aikuisillekin"

Yökerhon perustaa henkilöautojen maahantuontiin ja äänentoistoon keskittyvä yritys.

yökerhot
Kajaanin Wanha vesilaitos 1.10.2019.
Näihin tiloihin perustetaan yökerho alkuvuodesta 2020.Tiia Korhonen / Yle

Kajaanin yökerhotarjonta laajenee, kun henkilöautojen maahantuontiin ja äänentoistoon keskittynyt Blauweiss Import perustaa yökerhon Wanhalle vesilaitokselle. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Koti-Kajaani (siirryt toiseen palveluun).

Yritys tunnetaan Kontiomäessä toimivasta yökerhosta, jonka toiminta päättyy Kajaanin siirtymisen vuoksi. Sound Factory Bar & Nightclub perustettiin Kontiomäkeen 2016 ja sen toiminta alkoi alkuvuodesta 2017.

– Etsimme jo tuolloin tiloja Kajaanista, mutta silloin niitä ei löytynyt. Tilojen löydyttyä siirrymme pois Kontiomäestä, sanoo yrittäjä Juha-Matti Mykkänen.

Mykkäsen yrityksen pyörittämä yökerhotoiminta Kontionmäessä loppuu näillä näkymin vuoden lopussa. Kontionmäen toimitilat on tarkoitus myydä ensisijaisesti yritykselle, jonka tarkoitus on jatkaa ravintolatoimintaa samassa kiinteistössä.

Mykkänen myöntää, että yökerhoyrittäminen on haasteellista, sillä ihmiset ovat vähentäneet niissä käymistä.

– Panostamme äänentoistoon ja musiikkiin.

Wanhan vesilaitoksen tilat ovat Mykkäsen mielestä hyvät ja tarpeeksi suuret. Paikan sijaintia hän pitää parhaana mahdollisena.

– Siellä on järjestetty diskoja nuorille, miksei se toimisi aikuisillekin. Sen tiedämme, että remonttia nämä noin tuhannen neliön tilat vaativat. Tulossa on kallis ja iso projekti, sanoo Mykkänen.

Uuden yökerhon kustannusarviota Mykkänen ei ryhdy arvioimaan. Yrityksen tavoitteena on käynnistää toiminta alkuvuodesta 2020.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue lisää: Kajaanin wanha vesilaitos vaihtanee vihdoin omistajaa – suuri helpotus kaupungille