1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Poliisin toimenpiteet

Kauhajoella poliisioperaatio ohi: Etsitty henkilö on tavoitettu – rikosta ei epäillä

Pohjanmaan poliisin mukaan uhkauksia ei esitetty eikä tilanteesta aiheutunut vaaraa.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Pohjanmaan poliisi etsi tänään puolen päivän jälkeen Kauhajoella kommandopipoista henkilöä. Tummiin vaatteisiin ja kommandopipoon pukeutunut henkilö oli nähty liikkuvan Kauhajoen keskustassa klo 12.15.

Alustavien tietojen mukaan epäilty henkilö oli mahdollisesti aseistautunut.

– Poliisi sai ilmoituksen noin 12:15, jonka mukaan kirjastolta koulukeskukseen päin kävelevällä, mustiin vaatteisiin ja kommandopipoon pukeutuneella, nuorella miehellä on kivääri kannossaan, komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisista sanoo.

Koska yhteyttä lähes samanaikaisesti Kuopiossa tapahtuneeseen kouluhyökkäykseen ei voitu sulkea pois, poliisi lähti paikalle usean partion voimin selvittämään tapahtunutta ja tavoittamaan henkilöä.

Poliisi tavoitti etsityn henkilön iltapäivällä noin kello 15 aikaan. Sillanpään mukaan miehellä oli ollut mukanaan olkahihnalla varustettu pitkä sateenvarjo, jossa on ollut samuraimiekan tyylinen pääosa, joka on kauempaa katsottuna voinut muistuttaa asetta.

– Hänellä on ollut musta pipo vedettynä pään yli siten, että siitä on voinut saada käsityksen sen olevan kommandopipo, Sillanpää kertoo.

Tapauksessa ei epäillä rikosta

Pohjanmaan poliisi kertoi Twitterissä etsintöjen aikana, että mitään uhkauksia ei ole esitetty eikä etsitty henkilö ole vaaraksi yleisölle.

Kauhajoen kasvatus- ja opetusjohtaja Lari Marjamäki kertoo, että varotoimenpiteenä kaikkien Kauhajoen koulukeskuksen alueen koulujen ulko-ovet lukittiin.

Kouluihin ei kuitenkaan ole kohdistunut uhkauksia, eikä etsitty henkilö liikkunut kouluissa.

Poliisi päästi puhuttelun jälkeen miehen vapaaksi, eikä häntä epäillä mistään rikoksesta.