1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopion koulusurma

Nuorille avataan seurakuntien pappila illaksi – Seurakuntaneuvosto: "Tärkeintä, että nuoret eivät jää yksin tälläisessa tilanteessa"

Kuopion seurakuntien sairaalapapit ja oppilaitosten henkinen tiimi on auttamassa teon aiheuttamien tunteiden kanssa.

Kuopion koulusurma
Entinen tuomiorovastin pappila Kuopiossa.
Seurakuntien vanha pappila avataan nuorille illaksi. YLE / Heidi Törnroos

Kuopion seurakunnat ovat avaamassa keskustassa Vanhan Pappilan nuorten tueksi. Kuopion vanhin rakennus on toiminut jo aikaisemmin seurakuntien nuoriso- ja oppilaitostyön keskipisteenä.

Kuninkaantien pappila avataan neljältä alkuillasta.

Kuopion kirkkoneuvoston puheenjohtaja Aulikki Mäkisen mukaan seurakunnat ovat nuorten tukena tarpeen niin vaatiessa mahdollisimman pitkään. Hänen mukaansa seurakunnilla on hyvät valmiudet olla nuorten ja muiden tukena.

Kuopion seurakunnat ovat lähettäneet kaikki neljä sairaalapappia yliopistolliseen sairaalaan. Lisäksi seurakuntien nelihenkinen oppilaitostiimi on jo liikkeellä ja avustaa kauppakeskusteon aiheuttamien tunteiden käsittelyssä.

– Tärkeintä tälläisessä tilanteessa on, että nuoria ei jätetä yksin, kertoo neuvoston puheenjohtaja Mäkinen.

Myös ortodoksisen kirkon Pyhän Nikolaoksen katedraali on ollut auki hiljentymistä ja keskustelua varten. Pappeja saa kiinni myös puhelimitse.

Kriisiapua saa myös sosiaalipäivystyksen numerosta 044 718 3930.

Lue myös:

Kuopion kouluhyökkäyksen tapahtumapaikalla opiskelee päivittäin 600 nuorta ja aikuista – "Kriisiryhmien toiminta on jo käynnistynyt"

Yle seuraa hetki hetkeltä - Poliisi: Kuopion kouluhyökkäyksessä käytettiin teräasetta, 10 loukkaantunut ja 1 kuollut, epäilty on suomalainen mies