1. yle.fi
  2. Uutiset

Nainen hävisi oikeudessa kiistan parkkiruudun pysäköintimaksuista: 11 000 euron lasku

Riitaa aiheuttanut pysäköintiruutu oli merkitty sekä maksullista pysäköintiä osoittavalla lisäkilvellä että taloyhtiön hallintaa osoittavalla liikennemerkillä.

pysäköinti
Parkkisakkolappu auton tuuliasilla
Timo Leponiemi / Yle

Korkein oikeus on hylännyt valitusluvan jutussa, jossa käytiin kiistaa yksityisen pysäköinninvalvontafirman valvontamaksuista. Näin ollen Helsingin hovioikeuden aiempi tuomio jää voimaan.

Helsingin hovioikeus oli aiemmin määrännyt naisen maksamaan yli 11 000 euron pysäköintimaksut ParkkiPatelle. Summa koostui maksuista noin yhdeksän kuukauden ajalta.

Riitaa oli muun muassa siitä, oliko naisella vuokraoikeuden perusteella oikeus käyttää tiettyä pysäköintiruutua ja oliko nainen ruutuun pysäköityjen kahden ajoneuvon kuljettaja.

Nainen oli vuokrannut taloyhtiöltä parkkiruudun numero kuusi, mutta todistajakertomusten perusteella tällaisia ruutuja oli talon läheisyydessä kaksi. Todistajien mukaan autoja oli pidetty ruudussa, jota taloyhtiö ei voinut vuokrata. Taloyhtiön pysäköintipaikat sijaitsivat toisaalla.

Riitaruutu oli merkitty sekä maksullista pysäköintiä osoittavalla lisäkilvellä että taloyhtiön hallintaa osoittavalla liikennemerkillä. Maksuja oli mätkäisty 184 kertaa.

Oikeus katsoi näytetyksi, että kuljettaja oli nainen itse. Hän oli ollut yksi ajoneuvojen haltijoista, eivätkä muut asuneet Helsingissä. Naisen oli myös tullut ymmärtää, ettei hän ole voinut käyttää kyseistä ruutua, tai selvittää epäselvyys vuokraajatahon kanssa.

Pysäköinninvalvontayrityksen tuli selvittää vain, ovatko kyseiset ajoneuvot olleet pysäköityinä sen valvomalla alueella.

Lue seuraavaksi