Kuopion kouluiskusta uutisoidaan ympäri maailman – väkivallanteko on etusivun juttu Pohjoismaissa

Kuopion väkivallanteossa on kuollut yksi ihminen ja loukkaantunut kymmenen.

Kuopion koulusurma
Kuvakaappaus SVT:n sivulta.
Kuvakaappaus SVT:n sivulta.SVT / Kuvakaappaus Yle

Kuopion kouluhyökkäyksestä on uutisoitu näkyvästi kansainvälisissä medioissa. Väkivallanteossa on kuollut yksi ihminen ja loukkaantunut kymmenen. Teko tapahtui kauppakeskuksessa sijaitsevan ammattiopiston tiloissa puolen päivän aikaan.

Yhdysvalloissa esimerkiksi uutiskanava CNN uutisoi (siirryt toiseen palveluun) väkivallanteosta verkkosivuillaan otsikolla "Väkivaltainen tapaus suomalaisessa koululaitoksessa".

Myös New York Times (siirryt toiseen palveluun) uutisoi kouluhyökkäyksestä sivuillaan ja Twitterissä.

Tapaus on esillä myös saksalaismediassa. Muun muassa Süddeutsche Zeitung (siirryt toiseen palveluun)muistelee viime vuosina suomalaiskouluissa tapahtuneita välikohtauksia ja nostaa esille esimerkiksi Kauhajoen ja Jokelan koulusurmat.

Erityisesti kouluisku on puhuttanut Pohjoismaissa. Ruotsissa esimerkiksi SVT (siirryt toiseen palveluun), Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) ja Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun) seuraavat aihetta tiiviisti ja ovat nostaneet sen pääuutiseksi. Tapauksesta uutisoi myös norjalainen Verdens Gang (siirryt toiseen palveluun) ja tanskalainen Jyllands-Posten (siirryt toiseen palveluun).

Useampi ulkomainen lehti nostaa esiin pääministeri Antti Rinteen (sd.) tviitin Kuopion väkivallantekoon liittyen.

Väkivallanteosta ovat lisäksi uutisoineet The Guardian (siirryt toiseen palveluun), Mirror (siirryt toiseen palveluun), El Pais (siirryt toiseen palveluun), ja virolainen päivälehti Postimees (siirryt toiseen palveluun).

Yle seuraa Kuopion tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Lue lisää:

Nämä asiat tiedämme Kuopion kouluhyökkäyksen tekijästä: Epäilty on vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies ja koulun oppilas

Silminnäkijät Kuopion kouluhyökkäyksestä: "Mies juoksi kauppakeskuksen käytävällä toisessa kädessään sapeli, toisessa ampuma-ase"

Traumapsykologi Kuopion kouluhyökkäyksestä: "Nuorille tarvitaan nyt nopeasti apua, ei pelkkää juttelua ja keskustelua"