1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopion koulusurma

Nämä asiat tiedämme Kuopion kouluhyökkäyksen tekijästä: Epäilty on vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies ja koulun oppilas

Poliisin mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Kuopion koulusurma
 Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa Kuopion kouluhyökkäyksen epäillystä tekijästä
Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa Kuopion kouluhyökkäyksen epäillystä tekijästä

Kuopion kouluhyökkäyksen epäilty tekijä on vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies ja Savon ammattiopiston oppilas. Poliisin mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa. Tekijää epäillään murhasta sekä useista muista väkivaltarikoksista ja niiden yrityksistä.

Iskun motiivi ei ole vielä selvillä. Poliisi vahvistaa, että iskussa kuollut henkilö on nainen. Iskussa loukkaantuneet ovat ammattiopiston oppilaita ja henkilökuntaa.

Myös epäilty tekijä loukkaantui vakavasti kiinniottotilanteessa. Poliisi joutui käyttämään asetta. Epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan. Poliisilla ei ole tietoa rikoskumppaneista.

Ase on otettu poliisin haltuun. Poliisin mukaan kyseessä on sapelin kaltainen teräase. Epäillyllä tekijällä oli mukanaan myös ampuma-ase. Lisäksi hän sytytti pienen tulipalon, joka saatiin nopeasti sammutettua.

Poliisi suoritti tapahtuman jälkeen Kuopion Särkiniemessä kotietsinnän epäillyn asuntoon, josta löytyi poliisin mukaan "polttopullovarustus". Poliisin mukaan tekijä on harkitusti rakentanut palon sytyttämiseen sopivia välineitä. Poliisi on ottanut haltuun myös epäillyn tekijän tietotekniikkaa.

Opiskelija-asuntolan asukkaat Kuopion Särkinimessä kertovat STT:lle, että epäilty tekijä oli nuori mies, joka pukeutui aina mustiin eikä koskaan tervehtinyt. Naapurit kuitenkin sanovat, ettei miehestä ollut koskaan mitään haittaa tai häiriötä.

Asukkaat eivät halua esiintyä nimillään. He kuvailivat tunnelmiaan järkyttyneiksi ja sanoivat kuulleensa naapurissa tehdystä operaatiosta vasta tullessaan kotiin. Asuntolassa asuu paljon vaihto-opiskelijoita.

Juttua muokattu 1.10.2019 kello 20.20: Lisätty epäillyn tekijän naapureiden kommentit ja tieto, että tekijää epäillään murhasta.

Lue aiheesta lisää:

Yle seuraa hetki hetkeltä: Kuopion kouluhyökkäyksestä epäilty on koulun oppilas, käytti sapelin tyyppistä teräasetta, 10 loukkaantunut ja 1 nainen kuollut

Nämä 7 asiaa tiedämme nyt Kuopion kouluhyökkäyksestä: 10 loukkaantui ja yksi kuoli, kun miesopiskelija hyökkäsi sapelin kaltaisella aseella

Silminnäkijät Kuopion kouluhyökkäyksestä: "Mies juoksi kauppakeskuksen käytävällä toisessa kädessään sapeli, toisessa ampuma-ase"

KRP:n tietoon tulee kymmeniä koulu-uhkauksia vuodessa – eniten uhkauksia yläkouluihin

Lue seuraavaksi