Opetusministeri Li Andersson: Kouluihin on turvallista mennä

Opetusministeri Li Anderssonin mukaan koulujen turvallisuuden takaamiseksi on tehty paljon töitä. Hän muistutti kuitenkin A-studiossa, että turvallisuustilanteita on kouluissa myös säännöllisesti harjoiteltava.

Kuopion koulusurma
Li Andersson.
Opetusministeri Li Andersson (vas.) A-studiossa.Yle

– Ensireaktio oli syvä järkytys. Oikeastaan koko päivä on mennyt syvän järkytyksen vallassa.

Näin tuore opetusministeri Li Andersson (vas.) kuvasi tuntojaan Kuopion kouluiskun jälkeen. Andersson esitti jo päivällä Twitterissä syvän osanottonsa väkivallanteon uhreille ja heidän omaisilleen.

Koulut ovat turvassa

Opetusministeri halusi painottaa sitä, että tämäntyyppiset traagiset väkivallanteot suomalaiskouluissa ovat erittäin harvinaisia. Siinä katsannossa kaikkien on edelleen turvallista mennä kouluun.

– Meillä on tehty paljon töitä turvallisuuden takaamiseksi, valtakunnallisesti ja oppilaitoskohtaisesti.

Andersson muistuttaa, että oppilaitoksissa tulee harjoitella erilaisia uhkaavia tilanteita varten, pelastautumis- ja varautumissuunnitelman mukaisesti.

Oppilashuoltoa parannetaan

Hallitusneuvotteluissa on luvattu lisätä oppilas- ja opiskelijahuoltoon 29 miljoonaa euroa. Andersson painotti, että tämäkin edistää turvallisuutta koulussa.

– Rahat tulevat käyttöön asteittain, vaalikauden loppuun mennessä on lisätty raha täysimääräisesti käytössä.

Lue lisää:

Kuopion koulusurma: ainakin näihin 4 kysymykseen haetaan nyt vastauksia

Nämä 7 asiaa tiedämme nyt Kuopion kouluhyökkäyksestä: 10 loukkaantui ja yksi kuoli, kun miesopiskelija hyökkäsi sapelin kaltaisella aseella