Hyppää sisältöön

Pohjois-Korea teki jälleen ohjuskokeen – ohjus laukaistiin ilmeisesti sukellusveneestä

Pohjois-Korea kertoi tiistaina, että se jatkaa neuvotteluita Yhdysvaltojen kanssa tällä viikolla.

Pohjois-Korea on tehnyt viime aikoina kiihtyvällä tahdilla asekokeita. Kuva ohjuskokeesta, joka tehtiin 6. elokuuta. Kuva: KCNA / AOP

Pohjois-Korea on laukaissut ilmeisesti sukellusveneestä ballistisen ohjuksen kohti Japaninmerta, kertovat sekä Etelä-Korean puolustusvoimat että Japanin rannikkovartioisto.

Ohjus laukaistiin ilmeisesti läheltä Wonsanin satamaa, se lensi noin 450 kilometriä ja nousi 910 kilometrin korkeuteen ennen putoamistaan Japaninmereen.

Etelä-Korean puolustusvoimat ei virallisesti vahvista, ammuttiinko ohjus sukellusveneestä. Etelä-Korea ja Yhdysvallat tutkivat yhä ohjuksen laukaisuun liittyviä yksityiskohtia. Jos Pohjois-Korealla todella on kyky laukaista ohjuksia sukellusveneistä, se on huolestuttavaa, koska sellaisten ohjusten havaitseminen ennakolta on vaikeaa.

Etelä-Korean puolustusvoimat ei täsmentänyt, millaisesta ohjuksesta oli kyse.

Japani ilmoitti aiemmin, että ohjuksia laukaistiin kaksi, ja toinen niistä putosi Japanin talousvesialueelle. Japanin pääministeri Shinzo Abe tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean asetestin ja sanoo sen rikkovan YK:n päätöslauselmaa.

Pohjois-Korea kertoi tiistaina, että se jatkaa Yhdysvaltojen kanssa neuvotteluita Pohjois-Korean ydinaseista tällä viikolla. Pohjois-Korean valtionmedian välittämässä lausunnossa maan varaulkoministeri kertoi odottavansa, että neuvottelut kiihdyttävät maiden välisten suhteiden myönteistä kehitystä.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja vahvisti osapuolten tapaavan viikon kuluessa.

Maiden väliset ydinaseneuvottelut katkesivat helmikuussa maiden johtajien kolmesta tapaamisesta huolimatta.

Lue lisää:

Korjattu klo 13.35, muutettu ammukset ohjuksiksi ja lisätty tietoja lentoradasta ja sukellusveneestä

.
.