"Demokratiatalo" sai alkusysäyksen – Turku luopuisi uuden rakennuksen myötä useista keskustan vuokratiloista

Uusi rakennus sijoittuisi kaupungintalon edustalle.

Turku
Kyltissä Turun vaakuna ja nuoli, joka osoittaa ylöspäin.
Kalle Mäkelä / Yle

Turku aloittaa kaupungintalon tuntumaan sijoittuvan niin sanotun Demokratiatalon suunnittelun.

Uudisrakennuksen tämänhetkinen hinta-arvio liikkuu 7,5 miljoonan ja 10,5 miljoonan euron välillä.

Kyse on laajemmasta kaupungin toimistoverkon kehittämisestä. Uuden rakennuksen lisäksi viereiset kaupungintalon siipirakennus ja Konsulintalo peruskorjattaisiin toimistoiksi. Peruskorjausten kustannukset ovat noin 5 miljoonaa euroa.

Hankkeella vähennetään suunnitelman mukaan toimistojen tilatarvetta puoleen nykyisestä. Työtiloja vähennetään 24 neliöstä noin 11,5 neliöön per työntekijä. Tarkoituksena on vähentää juoksevia vuokrakustannuksia.

Kaupunginhallitus hyväksyi selvityksen sillä poikkeuksella, että uuden talon maanalainen pysäköinti erotetaan omaksi hankkeekseen. Maanalainen pysäköinti saa tässä vaiheessa 2,5–6 miljoonan hintalapun.

Uusiin tiloihin tulisivat konsernihallinto ja revisiotoimisto, IT–palvelut, Tilapalvelukeskus, Henkilöstöasioiden palvelukeskus, Matkailun palvelukeskuksen toimistohenkilöstö, kaupunkiympäristötoimialan toimistohenkilöstö, sivistystoimialan hallinto, hyvinvointitoimialan hallinto, vapaa-aikatoimialan keskitetty hallinto, viestintä- ja markkinointi ja nuorisopalvelujen toimistohenkilöstö.