Keminmaan kunnanjohtajan etätyösopimusta selvitellään jälleen – sopimus on jo kertaalleen kuopattu

Kunnanjohtaja Mauri Posio on tehnyt oikaisuvaatimuksen päätöksestä, jossa päätettiin olla solmimatta etätyösopimusta.

Keminmaa
Keminmaan vanha kunnanvirasto.
Keminmaassa on väännetty jo pidemmän aikaa kättä kunnanjohtajan johtajasopimuksesta, josta etätyö on päätetty irrottaa käsiteltäväksi erikseen.Antti Heikinmatti / Yle

Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posion etätyösopimus on jälleen selvittelyvaiheessa.

Kunnanhallitus päätti 10. syyskuuta, että "etätyösopimusta ei hyväksytä vaan toimitaan kuten aikaisemminkin kunnanhallituksen puheenjohtajan luvalla tapauskohtaisesti lyhytkestoisissa tapauksissa".

Kunnanjohtaja Posio on tehnyt siitä päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Auli Tasala esitti tiistaina, että kyseinen päätös olisi kumottu sekä palautettu uudelleen valmisteluun ja tuotu kunnanhallitukselle käsiteltäväksi kuntatyönantajan kannanoton jälkeen.

Kunnanhallitus päätti kuitenkin äänestyksen jälkeen jättää asian pöydälle ja pyytää kuntatyönantajilta lausuntoa etätyöstä.

Pöydälle panoa esitti vasemmistoliiton Risto Rimpisalo ja esitystä kannatti keskustan Raimo Arponen. Rimpisalon esitys tuli kunnanhallituksen päätökseksi äänin 7-2.

Kunnanjohtajan johtajasopimusneuvotteluissa on linjattu toukokuussa, että etätyösopimus tuodaan kunnanhallituksen käsiteltäväksi omana pykälänä.

Lue lisää:

Keminmaan kuntapolitiikassa turbulenssia – Kunnanjohtaja: "Jos sanoisin rumasti, niin naama ei enää miellytä"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).