GetOnline saa tänä vuonna huippunopean nettiyhteyden – "Siirtymistä Kajaanihallille on harkittu"

GetOnline on Pohjois-Suomen toiseksi suurin verkkopelitapahtuma.

GetOnlineilla pelataan yötä myöten. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Heikkinen / Yle

Syyslomalla järjestettävä nelipäiväinen GetOnline -tapahtuma kerää yhteen noin 400 pelaajaa ja tietokoneista kiinnostunutta Kajaaniin. Noin kolme neljäsosaa paikoista on myyty jo reilu kaksi viikkoa ennen itse tapahtumaa.

Tänä vuonna kävijät saavat nauttia huippunopeasta, 10 gigan nettiyhteydestä, kun aiempina vuosina on yritetty pärjätä yhden gigan nopeudella.

– Totuus on, että kun striimaaminen ja suoratoistopalvelut on yleistyneet, linja on alkanut hidastumaan. Yksi giga ei vaan nykyisellä käyttöprofiililla enää riitä, Garde Party ry:n puheenjohtaja Arto Moilanen kertoo.

Moilasen mukaan entistä nopeampi nettiyhteys ei sinänsä tule vaikuttamaan pelaamiseen, mutta katsottavien videoiden laatu tulee paranemaan. Tapahtumaan on kärkytty nopeampaa nettiyhteyttä jo vuosia.

Nopeammat yhteydet eivät todennäköisesti näy suuremmin tapahtuman ohjelmassa. Luvassa on tuttuun tapaan peliturnauksia muun muassa CS:GO:n ja PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin parissa. Moilasen mukaan tapahtumaa ei voi juurikaan enää suurentaa lähinnä tilanpuutteen takia.

– Siirtymistä Kajaanihallille on harkittu, mutta sen suhteen on vielä paljon asioita ratkottavana. Silloin pitäisi ehkä ajankohtaa vaihtaa, sillä syysloman aikana Kajaanihallilla on paljon muitakin käyttäjiä, Moilanen pohtii.

GetOnline on pohjoisen toiseksi suurin verkkopelitapahtuma, joka houkuttelee väkeä myös Kainuun ulkopuolelta. Tapahtuma järjestetään jo 16. kertaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)