Hyppää sisältöön

Ammattiopisto ei nosta valmiustasoa – kouluissa ollaan valmiita keskusteluapuun Kuopion hyökkäyksen vuoksi

Henkilökuntaa on ohjeistettu kuuntelemaan herkällä korvalla oppilaita ja toisiaan, jos joku tarvitsee henkistä tukea.

Alueen ammattioppilaitoksen yksiköissä ei järjestetä erillistä infoa Kuopion tapauksesta. Kuva: YLE / Petri Puskala

Keski-Pohjanmaan Ammattiopisto ei nosta valmiustasoa Kuopion tiistaisen kouluhyökkäyksen takia.

– Keskusteluapua on tarjolla, jos oppilaat tai opettajat haluavat käydä läpi tapahtunutta. Tarvittaessa ohjataan opiskelijaterveydenhuoltoon tai työterveyteen, kertoo Keski-Pohjanmaan Ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus.

Myös Kokkolan muissa kouluissa varauduttiin keskiviikkona siihen, että oppilaat ja henkilökunta voivat tuntea olonsa turvattomaksi.

Sivistysjohtaja Peter Johnson ohjeisti seuraamaan tilannetta ja ohjaamaan tukea tarvitsevat kouluterveydenhuollon tai oppilashuollon ammattilaisen luokse. Asiasta kannattaa myös puhua yhdessä siinä määrin, kuin se nähdään tarpeelliseksi.

Lisäksi turvallisuusjohtamisen rutiineja kannattaa hänen mukaansa käydä läpi ainakin johtoryhmätasolla.

Ammattiopistossa ei toimenpiteitä

Yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui, kun 25-vuotias mies hyökkäsi ihmisten kimppuun teräaseen kanssa Savon ammattiopistossa.

Mitään erityistoimenpiteitä kouluhyökkäys ei alueen ammattiopiston yksiköissä aiheuta. Koulussa ei järjestetä erillistä infoa tapahtuneesta, eikä valvontaa esimerkiksi sisäänkäynneillä lisätä.

Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa turvallisuusasioita ja rakennuksesta poistumisharjoituksia harjoitellaan säännöllisesti.

Opinahjossa ammatillista tutkintoa suorittaa noin 2 000 opiskelijaa.