Hyppää sisältöön

Kajaanin postimerkkikerho täyttää 75 vuotta – "Tämä on vieläkin vahva harrastus"

Kajaanin postimerkkikerhoa on kiittäminen muun muassa Kajaanin omasta postimerkkisarjasta.

Kajaani sai oman postimerkin 50-luvulla. Kuva: Pirjo Itkonen

Kajaanissa on jo vuosikymmeniä toiminut aktiivinen postimerkkikerho, jossa on tällä hetkellä noin 30 aktiivista jäsentä.

Postimerkkikerho täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerho järjestää lauantaina 5. lokakuuta Kaukametsässä tilaisuuden, jossa kuka tahansa pääsee tutustumaan kerhoon ja sen toimintaan.

– Rakennamme pienen näyttelyn, joka esittelee postimerkkien lisäksi myös sitä, miten postimerkkejä voi keräillä. Järjestämme myös pienen huutokaupan, jotka ovat aina kiinnostavia tapauksia, Kajaanin Postimerkkikerhon puheenjohtaja Antti Mäkinen kertoo.

Kajaanissa postimerkkeily on kiinnostanut aiempina vuosina paljon nuorempaakin väkeä, mutta tällä hetkellä yhdistyksen jäsenet ovat vanhempia ihmisiä.

– Nykyään nuoria ei postimerkit paljoakaan kiinnosta, kun on tullut tietokonepelit ja muut. Mutta tämä on vieläkin vahva harrastus. Moni kerää ihan itsekseen, ilman että kuuluu mihinkään yhdistykseen.

Kajaanin postimerkkikerhon yksi saavutus on Kajaanin oma postimerkkisarja, joka julkaistiin vuonna 1951, kaupungin 300-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Postimerkkikerho teki kaupunginlle aloitteen, jossa ehdotettiin oman postimerkin hakemista ja se meni sitten onneksi läpi, Mäkinen kertoo.

Filateliaa, eli postimerkkien keräilyä voi tehdä monella tapaa, mutta yksi asia keräilijöille on yhteistä: postileima kuuluu postimerkissä olla.

– Nykyään kortteja ja kirjeitä ei aina leimata, ja keräilijä haluaa aina leiman. Voi olla, että tulevaisuudessa näistä leimallisista euroajan postimerkeistä tulee harvinaisuuksia, Mäkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.