1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouluhyökkäys

Kuopion kouluhyökkäys ei aiheuttanut turvallisuustason nostoa ammattiopisto Tavastiassa

Rehtori Heini Kujalan mukaan oppilaitosten turvallisuudesta sekä ihmisten jaksamisesta ja hyvinvoinnista on oltava aiempaa enemmän huolissaan.

Kouluhyökkäys
Kuopio koulusurma kynttilät.
Simo Pitkänen / Yle

Kuopiossa tiistaina 1. lokakuuta tapahtunut kouluhyökkäys ei aiheuttanut turvallisuustason nostoa Hämeenlinnassa ammattiopisto Tavastiassa. Kuopion tapahtumat otettiin kuitenkin esille uusien opiskelijoiden kotiväen illassa.

– Oppilaiden ja vanhempien keskuudessa ei ollut herännyt suurempia huolenaiheita. Kehotimme, että asiasta keskusteltaisiin nuorten kanssa myös kotona, kertoo ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala.

Kujalan mukaan oppilaitosten turvallisuuteen on jatkossa kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

– Turvallisuuden lisäksi Kuopion tapahtumat muistuttavat myös siitä, että ihmisten jaksamiseen ja hyvinvointiin tulee niin ikään kiinnittää aiempaa enemmän huomiota.

Muurien rakentaminen ei ole keino ennaltaehkäistä hyökkäyksiä

Ammattiopisto Tavastiassa Kuopion tapahtumat eivät aiheuttaneet turvallisuustason nostoa. Rehtori Heini Kujalan mukaan turvallisuusseikkoja kuitenkin pohditaan jatkuvasti. Erityistilanteita varten myös harjoitellaan jatkuvasti.

– Teemme säännöllisesti opiskelijoiden kanssa poistumisharjoituksia ja henkilöstön kesken olemme keskustelleet sisälle suojautumisesta. Lisäksi käytössä on valvontakamerat, joiden avulla poikkeamia voidaan havaita.

Kujala toivoo, että tulevaisuudessa turvallisuuden rakentaminen kuitenkin rakentuisi jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisen varaan.

– Tällaista tragediaa on uskoakseni todella vaikeaa ennaltaehkäistä siten, että rakennetaan muureja. Siksi en halua, että meidänkään oppilaitokseen sellaisia tehdään.

Lue seuraavaksi