1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemi vähentämässä seitsemän lautakuntaa – uudistuksella haetaan myös säästöjä

Uudistuksella halutaan yksinkertaistaa kaupungin hallintoa.

Rovaniemi
Rovaniemi
Rovaniemen kaupunki myllää hallintoaan.Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen kaupunki on vähentämässä lautakuntia. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää, että kuusi aluelautakuntaa ja vapaa-ajanlautakunta lopetetaan. Aluelautakuntien tilalle tulisi kylien kehittämisjaosto.

Lisäksi liikelaitosten johtokunta lakkautettaisiin. Tilaliikelaitos lopetettaisiin ja siitä tulisi kaupunginhallituksen alainen tilajaosto.

Jatkossa kaupungissa olisi yksi toimialajohtaja nykyistä vähemmän eli yhteensä kolme. Teknistä johtajaa ei enää olisi. Virkaa hoitaa tällä hetkellä Martti Anttila, joka jää eläkkeelle ensi kesänä.

Tarkka säästösumma vielä mysteeri

Lotvosen mukaan uudistuksella halutaan yksinkertaistaa kaupungin hallintoa ja saada säästöjä.

– Tarkkaa säästösummaa on vielä mahdoton arvioida, mutta uskon, että kyse on satojen tuhansien eurojen suurusluokasta vuosittain, Lotvonen sanoo.

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee organisaatiouudistusta ensi maanantaina. Lopullisesti siitä päättää kaupunginvaltuusto joulukuussa.

Jos uudistus menee läpi, Rovaniemen kaupungissa olisi ensi vuoden alussa elinvoimalautakunta, sivistys- ja hyvinvointilautakunta, ympäristölautakunta, keskusvaalilautakunta ja tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen alaisuudessa olisivat nimitysjaosto ja tilajaosto. Elivoimalautakunnan alaisuudessa olisivat jätehuoltojaosto ja kylien kehittämisjaosto.

Uudistus tulisi voimaan ensi vuoden alussa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi