1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampere jakoi koululaisten vanhemmille ohjeita Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen vuoksi – "ahdistuksesta tulee voida puhua"

Vanhempia ja koulujen työntekijöitä neuvotaan puhumaan lasten kanssa muun muassa siitä, mitkä asiat lisäävät turvallisuudentunnetta kotona ja koulussa.

Tampere
Suruliputus kauppakeskus Hermanissa Kuopiossa.
Kuopiolaisen kauppakeskuksen pihalla oli suruliputus tiistaisen kouluhyökkäyksen vuoksi. Hyökkäys tapahtui kauppakeskuksessa sijaitsevissa Savon ammattiopiston tiloissa.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kuopiossa tiistaina tapahtunut kouluhyökkäys puhuttaa myös Tampereen kouluissa.

Tampere jakoi muun muassa peruskoululaisten vanhemmille ja koulujen työntekijöille ohjeita siitä, miten lasten kanssa kannattaa puhua laajasti uutisoidusta veriteosta. Ohjeet jaettiin keskiviikkona koulujen ja kotien välisten viestijärjestelmien kautta.

Ohjeiden mukaan lasten kanssa voi keskustella esimerkiksi siitä, mitä ajatuksia ja tunteita tapahtumat herättävät ja mitkä asiat kotona ja koulussa lisäävät turvallisuudentunnetta.

– Lapset ja nuoret tarvitsevat ensivaiheessa aikuisten läsnäoloa, kuuntelua ja turvaa, kodeissa ja koulussa. Kaikenlaisista tunteista, kuten esim. ahdistuksesta, peloista, vihaisuudesta ja surusta tulee voida puhua ja tulla kuulluksi, viestissä sanotaan.

Yksi henkilö kuoli ja kymmenen loukkaantui eilen Savon ammattiopiston tiloihin tehdyssä hyökkäyksessä Kuopiossa. Yksi loukkaantuneista on poliisin pysäyttämä hyökkääjä.