Postin työntekijöiden PAU: Laajat lakot uhkaavat edelleen, eikä Malisen erolla ole siihen mitään merkitystä

PAU:n Nieminen uhkaa "laajoilla lakoilla", jos pakettilajittelijoiden palkkojen laskemisesta ei luovuta.

posti
Toimitusjohtaja Heikki Malinen
Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen eroamien ei ratkaise kiistan ydinkysymystä työehtosopimuksista. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Postin kriisin ytimessä on päätös siirtää noin 700 pakettilajittelijaa Posti Oy:sta Postipalvelut Oy:hyn.

Postin johdon mukaan siirto ei välttämättä johda palkkojen alentumiseen, mutta postin työntekijöiden mukaan kyseessä on palkan alennus.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan kiistan ratkaisu ei ole edennyt. Niemisen mukaan PAU:lla ei ole mitään kantaa Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen eroon.

.

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) puheenjohtaja Heidi Nieminen.
Malisen lähteminen tai pysyminen ei ole meidän agendalla, sanoo PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Nieminen tapaa tänään liittonsa pääluottamusmiehiä aiemmin sovitussa koulutustilaisuudessa Mikkelissä. Hänen mukaansa Malisen ero on siellä "sivujuonne".

– Kyllä se varmaan nousee esille, mutta uskoisin että sillä ei ole suurta merkitystä. Malisen lähteminen tai jatkaminen ei ole ollut meidän agendalla mitenkään.

Laajat lakot valmistelussa

Niemisen mukaan pakettilajittelijoiden työehtosopimuskiistan ratkaiseminen ei ole edennyt viime aikoina millään tavalla.

– Posti ei ole toiminut kuten omistaja on kehottanut eli tuomaan 700 pakettilajittelijaa takaisin tes-neuvotteluiden piiriin, Nieminen sanoo.

PAU valmistautuu työtaistelutoimiin edelleen. Tarkemmin asiasta päätetään PAU:n liittohallituksen kokouksessa kahden viikon kuluttua.

– Kyse on laajoista työtaistelutoimista. Niitä on käsitelty jo alustavasti, Nieminen sanoo.

Hänen mukaansa Postin johdon kanssa ei ole asiasta hetkeen keskusteltu.

– He ovat vaateestamme tietoisia, mutta eivät ole ottaneet siihen mitään kantaa. En tiedä miten asiaan nyt suhtaudutaan.