Kittilä-jupakka: Syyttäjä ja ex-kunnanjohtaja valittivat hovioikeuteen

Kihlakunnansyyttäjä Sari Anttosen mukaan Lapin käräjäoikeuden ratkaisu oli täynnä virheitä.

Kittilä
Sali on täpötäynnä ja osa syytetyistä seuraa Anna Mäkelän kuulemista etäyhteydellä Kittilän kunnantalolla.
Lapin käräjäoikeus 27. syyskuuta, kun Anna Mäkelää kuultiin asianomistajana.Maija-Liisa Juntti / Yle

KittiläKittilän kuntapäättäjien virkarikosoikeudenkäynnin tuomiosta on valitettu Rovaniemen hovioikeuteen. Käräjäoikeuden tuomiosta valittivat syyttäjä sekä asianomistaja, Kittilän entinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

Valitukset olivat odotettuja, sillä syyttäjä ja Mäkelä ilmaisivat jo aiemmin olevansa tyytymättömiä Lapin käräjäoikeuden tuomioon.

Kihlakunnansyyttäjä Sari Anttosen mukaan Lapin käräjäoikeuden ratkaisu oli täynnä virheitä. Syyttäjä vaatii nykyisille ja entisille kuntapäättäjille rangaistusta törkeästä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja työturvallisuusrikoksesta.

– Vaadimme myös pääkäsittelyn järjestämistä hovioikeudessa ja koko näytön järjestämistä uudelleen. Se tarkoittaisi käytännössä yhtä laajaa oikeudenkäyntiä kuin käräjäoikeudessa viime syksynä, Anttonen sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, miten ja milloin Rovaniemen hovioikeus ratkaisee valitukset. Valitusaika päättyi maanantaina 30. syyskuuta.

Lapin käräjäoikeus vapautti virkarikoksista epäillyt Kittilän kuntapäättäjät syytteistä kesäkuun lopulla. Syytteessä olleet kittiläläiset ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.