Suomussalmelainen kansanedustaja Merja Kyllönen kannattaa nuuskan laillistamista – "Emme hallitse tätä ongelmaa millään lailla"

Ylen kyselystä selviää, että nuuskan maahantuonnin ja myynnin laillistamista kannattavia löytyy lähes jokaisesta eduskuntaryhmästä.

nuuska
Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen Eduskunnassa syyskuussa 2019.
Merja Kyllösen (vas.) mukaan nuuskan laillistamisessa on moraalisen keskustelun paikka. Arkistokuva.Toni Määttä / Yle

Vasemmistoliiton suomussalmelainen kansanedustaja Merja Kyllönen vastustaa nuuskaamista, mutta kannattaa nuuskan laillistamista. Erityisesti alaikäisten pariin levinnyt nuuskaaminen on saanut Kyllösen miettimään asiaa jopa yllättävästä näkökulmasta.

– Emme hallitse tätä ongelmaa millään lailla.

Laillistaminen myötä nuuskaa päätyisi Kyllösen mukaan vähemmän alaikäisten pariin. Tällöin nuuskaa ei myytäisi salaa tiskin alta tai mustassa pörssissä, vaan sitä pystyttäisiin valvomaan ja valtio saisi siitä verotuloja.

– Tietysti tässä on moraalisen keskustelun paikka, mutta jokuhan sitä nytkin hommaa nuorille, koska sitä pyörii kouluissa.

Moni nuuskaa vastustanut kansanedustaja haluaisi nyt laillistaa sen. Nuuskan laillistamisen kannattajat ovat eduskunnassa vähemmistö, mutta Ylen kyselyssä kyllä-linjalle ilmoittautuu nimiä lähes kaikista puolueista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!