1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouluhyökkäys

Kouluhyökkäyksen takia suljettuna ollut kauppakeskus Herman saattaa avautua torstaina

Poliisi on eristänyt edelleen kauppakeskuksen toisen kerroksen kouluhyökkäyksen tutkinnan takia.

Kouluhyökkäys
Kynttilöitä kauppakeskus Hermanin edustalla.
Kauppakeskus Hermanin edustalle tuotuja kynttilöitä keskiviikkoiltana.Anna Ronkainen / Yle

Kuopiossa kouluhyökkäyksen takia tiistai-iltapäivästä saakka kiinni ja eristettynä ollut kauppakeskus Herman saattaa avautua ainakin osittain tänään. Tilanne on kuitenkin vielä edelleen epävarma, kerrotaan keskusrikospoliisista.

Vielä aamulla kauppakeskuksesta kerrottiin, että se avattaisiin kello kahdeksalta. Avaus on kuitenkin siirtynyt myöhempään ajankohtaan torstaina.

Poliisi pitää toisen kerroksen tilat edelleen eristettynä. Väkivallanteko tapahtui toisessa kerroksessa sijaitsevissa Savon ammattiopiston tiloissa, joissa poliisi jatkaa teknistä tutkintaa. Keskusrikospoliisi kertoo tutkinnan jatkosta lisää torstaina.

Poliisi on päässyt puhuttamaan Kuopion kouluhyökkäyksestä epäiltyä miestä keskiviikkona ensimmäistä kertaa. Epäillyn kuulemista jatketaan, kunhan se on epäillyn kunnon ja lääkärien mukaan mahdollista.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on vielä viisi Savon ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa tapahtuneessa hyökkäyksessä loukkaantunutta. Kaksi heistä on loukkaantunut vakavasti ja toinen heistä on epäilty tekijä.

Juttua tarkennettu uudella arviolla avautumisesta 3.10. klo 09.40.

Lue seuraavaksi