Kemin Sataman tuleva toimitusjohtaja: "Kemin satama on valtakunnallisesti merkittävässä asemassa."

Markku Rautio siirtyy vuoden alussa puolustusvoimista Kemin Sataman toimitusjohtajaksi.

Kemin satama
Kemin Sataman toimitusjohtaja Markku Rautio
Kemin Sataman tuleva toimitusjohtaja Markku Rautio kertoo tekevänsä päätöksiä tosiasioiden perusteella.Markku Rautio

Kemin sataman tuleva toimitusjohtaja Markku Rautio painottaa tulevassa työssään sidosryhmiin ja valtiovallan edustajiin vaikuttamisen merkitystä.

– Kemin Satama ja koko pohjoinen talouselämä on tällä hetkellä murrosvaiheessa. Isoja hankkeita on menossa ja suunnitteilla. Tässä suhteessa Kemin satama on valtakunnallisesti merkittävässä asemassa, Rautio sanoo.

Rautio aloittaa uudessa työssään ensi vuoden alussa.

– Johtajana minulla on valmentavan johtamisen metodit. Olen keskusteleva ja helposti lähestyttävä. Teen päätöksiä tosiasioiden perusteella. Olen aina korostanut, että henkilöstö on organisaation tärkein voimavara, Rautio kertoo.

Hän siirtyy sataman palvelukseen puolustusvoimista, josta hänellä on työkokemusta yhteensä 27 vuotta, josta yli 20 vuotta hän on ollut erinäisissä esimiestehtävissä.

Tämän vuoden loppuun asti hän työskentelee osastopäällikkönä erikoisupseerin virassa pääesikunnan alaisessa laitoksessa Tikkakoskella. Hän on palvellut myös merivoimissa.

Rautio on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänen sotilasarvonsa on insinöörieverstiluutnantti.

Rautiolta löytyy työkokemusta myös Kemin Ajoksen sataman naapurista Stora Enson tehtailta.

– Kemin Veitsiluodon tehtailta minulla on työkokemusta vuosilta 1985-1987 sellutehtaan kuorimolta ja paperitehtaan hiomolta, hän kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).