1. yle.fi
  2. Uutiset

Opiskelijoiden Abba-yhtye nousee lavalle Kajaanissa – KAO konservatorion suositut konsertit saavat jatkoa

Abba-konsertti saa ensi-iltansa perjantaina. Toinen esitys on lauantaina. Molemmat konsertit on lähes loppuunmyyty.

musiikkioppilaitokset
Seitsemän opiskelijaa poseeraa mikrofonien kanssa
Yritysamiksen opiskelijoiden Abba-yhtyeessä on kahdeksan laulajaa ja yhdeksän soittajaa.Elisa Kinnunen / Yle

Kainuun ammattiopiston konservatorion suositut konsertit saavat jatkoa perjantaina. Musiikkialan opiskelijat ovat valmistelleet kuukausien ajan konserttia yhden kaikkien aikojen merkittävimmän pop-yhtyeen, Abban, tunnetuimmista kappaleista.

Yritysamiksen opiskelijoiden Abba-yhtyeessä on kahdeksan laulajaa ja yhdeksän soittajaa.

– Hittibiisit ovat tuttuja, mutta muuten en ole aikaisemmin kuunnellut Abbaa juuri ollenkaan, kertoo laulaja Veera Löhönen.

– Abba on kaverini lempibändi, joten samastahan en voi tietenkään tykätä. Periaatteen vuoksi olen aina sanonut, että se on aika huono, vaikka oikeasti yhtye on yllättävän hyvä, jatkaa rumpali Ukko Hyvönen.

Löhösen mukaan suuri konsertti on vaatinut paljon työtä, mutta samalla se on kasvattanut motivaatiota. Hyvösen mielestä tärkeintä on ollut sitoutua yhteiseen projektiin.

– Olen huomannut kehittyneeni tosi paljon siinä, miten isossa projektissa soitetaan. Ehkä sitä on voinut osittain käyttää myös tekosyynä, että ei ole tarvinnut treenata rumpuläksyjä, Hyvönen naurahtaa.

KAO:n konservatorion opiskelijat ovat toteuttaneet vuosien saatossa kymmenkunta yhtä isoa produktiota. Lisäksi opiskelijat tekevät vuosittain toistasataa keikkaa tilauksesta.

– Olemme toteuttaneet yritysamispedagogiikkaa musiikkipuolella yli kymmenen vuotta, ja se istuu alalle todella hyvin. Teemme koko ajan erilaisia projekteja, joihin liittyen opiskelijoilla on oma yritys tilauskeikkojen pyörittämistä varten. Opiskelijat saavat pitää kaikki keikoista saatavat tulot itsellään, kertoo tutkintovastaava Tapani Komulainen.

Abba-konsertti saa ensi-iltansa perjantaina Kajaanin Kaukametsässä. Toinen esitys on lauantaina. Komulaisen mukaan molemmat konsertit on jo lähes loppuunmyyty.

– Konsertti järjestetään myös Kuhmossa. Lisäksi paikalliset järjestöt ovat kysyneet sitä omiin tapahtumiinsa. Iso kokoonpano on aika työläs tehdä, mutta kun se tehdään kerran, mikä ettei sitä voisi pyörittää missä vain, Komulainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi