Mikkelissä kolmisenkymmentä liikennevälinettä viedään vuosittain kaupungin varastoon haitan tai pysäköintisakkojen takia

Kaupungilta kerrotaan, että vain aniharvat ovat käyneet hakemassa ajoneuvonsa maksuja vastaan takaisin varastosta.

autot
Autoja parkkipaikalla
Kuvituskuva.Petteri Sopanen / Yle

Mikkelin kaupunki antaa vuosittain arviolta reilusta sadasta autosta tai moottoriajoneuvosta siirtokehotuksen.

Siirtokehotuksen voi saada esimerkiksi silloin, jos ajoneuvosta on haittaa alueen kunnossapidolle tai siitä on maksamatta useita pysäköintivirhemaksuja. Mikkelissä siirtokehotus seuraa, jos maksamattomia pysäköintisakkoja on vähintään viisi.

– Kesällä siirtokehotuksia annetaan hieman vähemmän kuin talvella, koska talvella autoja on siirrettävä aurauksen tieltä, tarkastusesimies Niina Gynther kertoo.

Esimerkiksi autoista, trailereista, peräkärreistä tai mopoista ilmoittavat kunnossapitopalvelut tai isännöitsijät.

Suurin osa siirtokehotuksen saaneista omistajista siirtää pyynnöstä kuljetus- tai kulkupeliä. Mikkelissä vuosittain noin 30 liikennevälinettä saa kuitenkin kyydityksen kaupungin varastoon.

Esimerkiksi syyskuun lopussa kaupunki teki kuulutuksen kahdesta henkilöautosta, jotka siirrettiin. Toinen autoista oli pitkään rautatieaseman parkkipaikalla seissyt hylätty henkilöauto. Toinen päätyi siirrettäväksi Peitsarin S-marketin takapihalta.

Ajoneuvot siirtyvät kaupungin omaisuudeksi ja ne voidaan romuttaa, jos niille ei löydy omistajaa yhden tai kahden kuukauden kuluttua siirtopäätöksen postittamisesta. Huonokuntoisia autoja säilytetään kuukausi ja myyntikuntoisia kaksi kuukautta.

– Vain hyvin harvat, muutamat, ovat käyneet hakemassa ajoneuvoja, Gynther sanoo.

Ajoneuvon saa varastolta, jos maksaa siirto- ja varastointikustannukset sekä mahdolliset pysäköintivirhemaksut.