Oulun kaivoskoulutus kiinnostaa maailmalla – suomalaisia hakijoita kaivataan lisää

Kansainvälisen koulutuksen 20 paikkaa haki ennätysvuonna yli 100 hakijaa. Suomalaisille on vuosittain 30 aloituspaikkaa.

Oulu
Joukko Schneiderin työntekijöitä tutustui minirikastamoon Oulun yliopiston väen opastuksella
Oulu Mining School tarjoaa tutkimus- ja koulutuspalveluja myös yrityksille. Yliopiston tiloissa voi testata esimerkiksi minirikastamoa. Arkistokuva.Kati Ronkainen / Yle

Oulu Mining School kiinnostaa kansainvälisiä kaivosalan opiskelijoita ja opettajia.

Oulun yliopiston kansainväliseen koulutusohjelmaan oli pari vuotta sitten yli 100 hakijaa, kun tarjolla oli 20 paikkaa. Sen jälkeenkin hakijoita on riittänyt hyvin etenkin Euroopan ulkopuolisista kaivosmaista, kertoo Oulu Mining Schoolin johtaja Saija Luukkanen.

– Suomi tunnetaan koulutusmaana hyvin, ja tänne on kiinnostusta. Hakemuksia tulee etenkin isoista kaivosmaista, joissa teollisuuden kysyntä ja arvostus on voimissaan. Siellä katsotaan hyvällä Suomen ja meidän koulutustamme.

Kaivoskoulutuksessa on suomalaisille tarjolla vuosittain 30 opiskelupaikkaa, joihin myös on enemmän hakijoita kuin pystytään ottamaan.

– Enemmänkin saisi olla, toteaa Oulu Mining Schoolin johtaja Saija Luukkanen.

– Kaivosala vetää edelleen hyvin työvoimaa. En laittaisi yhtään pahakseni, vaikka Suomestakin löytyisi enemmän alasta kiinnostuneita nuoria, Luukkanen vinkkaa tulevaisuuttaan miettiville nuorille.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)