Pikkupyöräilijä oli jäädä linja-auton alle suojatiellä – pyörä murskautui, bussikuskilta tilanne meni kokonaan ohi

8-vuotias neuvokas pyöräilijä selvisi tilanteesta Kankaanpäässä vahingoittumattomana.

suojatiet
Kartta

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan Pohjois-Satakunnassa Kankaanpäässä tiistaina iltapäivällä sattuneesta vakavasta läheltä piti -tilanteesta. 8-vuotias koululainen lähti pyöräilemään noin klo 14 maissa kohti kotia Kangasmetsän koulun pihasta.

Näin tapahtumat etenivät poliisin kertomana tämän jälkeen:

Kangasmoisionkadun ja Niementien risteyksessä suojatiellä ollut pieni pyöräilijä huomasi linja-auton tulevan häntä kohti. Linja-auton kuljettaja ei huomannut pyöräilijää, vaan jatkoi kääntymistä vasemmalle kohti Niementietä.

Neuvokas pyöräilijä hyppäsi pois pyöränsä päältä ja välttyi itse jäämästä linja-auton renkaiden alle. Pyörä jäi linja-auton renkaiden alle ja vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Koululainen palasi takaisin koululle ja kertoi asiasta koulun opettajalle, joka alkoi selvittämään asiaa ja soitti muun muassa hätäkeskukseen.

Kankaanpään poliisipartio sai vähän myöhemmin linja-autonkuljettajan puhelimitse kiinni. Kuljettaja oli ennättänyt ajaa jo noin 50 kilometrin päähän Poriin. Kuljettaja kertoi poliisille, että ei ollut huomannut tilannetta ollenkaan.

Poliisi kiittää koulua hyvästä jälkipuinnista

Poliisi kiittää Kangasmetsän koulun rehtoria ja henkilökuntaa erittäin hyvin hoidetusta jälkitilanteesta. Rehtori järjesti keskiviikkona koululle tapaamisen, jossa kaikki tilanteen osalliset olivat paikalla.

Poliisi muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä, että etenkin koulujen läheisyydessä on syytä erityiseen varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen.